(VIDEO) Aşa se produc accidentele de toamnă, noaptea, pe traseele din Moldova

12 Septembrie 2023, 09:20
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie la limita unui accident a fost surprinsă ieri pe un traseu de lângă localitatea Cupcini, din nordul Moldovei, care poate servi cu siguranţă drept lecţie elocventă pentru a demonstra ceea ce se întâmplă mai ales toamna pe traseele din Moldova, în condiţii de noaptea, dar şi cum am putea evita situaţii similare.
Şoferul autor al filmării s-a pomenit în spatele unui tractor, care tracta două remorci simultan. Afară se lăsase deja întunericul aproape complet, iar puţina lumină naturală care mai exista l-a ajutat să observe tractorul cu remorcile din faţa sa, pentru că remorcile nu aveau nicio iluminare, prin urmare priveliştea din spate era una de beznă absolut, întrucât şi luminile tractorului erau astupate de remorci.
Tractorul transporta ceea ce par a fi mere în remorcile sale, nesecurizate, care cădeau unul câte unul din remorcă, accentuând şi mai mult pericolul creat.
La un moment dat, autorul filmării îl claxonează şi vrea să-l depăşească, dar, surpriză, tractorul taman începuse manevra de a vira la stânga spre destinaţie sa. Nesemnalizată, desigur, nici de vreo lumină la remorcă, nici măcar prin indicatoarele de la tractorul său. Putea această depăşire să se transforme într-un accident? Desigur. Putea tractorul să fie lovit din spate şi-n linie dreaptă, de cineva care să-l vadă prea târziu? Desigur.
Acum, în multe ţări din lume, poliţia vine cu recomandări faţă de şoferi în perioada muncilor de strângere a recoltelor, cerând ca aceştia să fie mai indulgenţi faţă de vehiculele agricole lente, dar toate astea, în lumea civilizată, nu pot exclude iluminarea corectă a acestor vehicule agricole, astfel încât ele să nu se transforme în capcane letale pe trasee, pe timp de noapte. Deci, oricât de indulgenţi ar trebuie să fim cu vehiculele lente agricole, nişte norme minime de siguranţă sunt obligatorii, altfel vom citi din nou ştiri despre accidente grave şi oameni care au de suferit din această cauză.
Vezi situaţia surprinsă ieri mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova
0
2,606
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!