(VIDEO) Cum arată noul parc eolian de la Ruginoasa, România, aflat în proces de instalare a turbinelor

23 Septembrie 2023, 10:40
Redacţia PiataAuto.md
Parcul eolian de la Ruginoasa este singurul exemplu recent din România a unui parc major, cu turbine performante ultramoderne, instalarea şi mentenanţa de lungă durată a cărora a fost contractată direct cu producătorul turbinelor. În acest caz e vorba de compania daneză Vestas, unul din inventatorii, şi pionerii turbinelor eoliene în forma în care le ştim azi. Acum lucrările la parcul Ruginoasa sunt în toi, iar de curând la locul lucrărilor au fost făcute şi filmări panoramice, din care putem vedea cum arată acum turbinele instalate şi la cele la care se mai lucrează.
Parcul de la Ruginoasa presupune instalarea a 10 turbine Vesta V162-6.2MW, dintr-o nouă generaţie lansată recent de danezi, numită EnVentus, care permite asigurarea unor puteri mari şi în zone cu vânturi medii şi slabe. Turbinele au diametrul elicei de 162 metri şi o suprafaţă de captare a vântului de 20.612 metri pătraţi, fiind prevăzute să opereze de la -25 la +40 grade Celsius. Turbinele sunt prevăzute să asigure 6,2 MW putere, dar în România ele vor fi ajustate la 6,0 MW.
Cu o putere totală de 60 MW, asigurată de cele 10 turbine, noul parc eolian din România va produce circa 200 GWh de electricitate anual, luând în calcul randamentul realist al zonei în care sunt instalate şi performanţele moderne ale acestor turbine. Contractul cu Vestas presupune livrarea turbinelor în România, instalarea şi conectarea lor la reţea, dar şi mentenanţa timp de 20 de ani! Durata de viaţă a turbinelor e mai mare de atât, iar 88% din compoziţia şi componentele lor sunt reciclabile.
Vezi mai jos cum arată turbinele deja instalate la Ruginoasa, dar şi cele care încă sunt în proces de construcţie şi instalare.
1
1,931
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!