(VIDEO) Doi youtuberi din SUA au condus un Yugo din Iugoslavia de cândva, pentru a vedea dacă e atât de rău, pe cât se spune

15 Septembrie 2023, 19:47
Redacţia PiataAuto.md
Yugo a fost un producător din Iugoslavia de cândva, care producea automobile compacte în oraşul Kragujevac, din Serbia de astăzi. Au existat mai multe variaţii de modele, iar despre istoria lui Yugo Florida, spre exemplu, un model desenat de Giugiaro şi produs la Zastava, am publicat şi un articol detailat acum un an. Tot atunci spuneam că în patria sa, Yugo a fost o maşină care a servit cu decenţă, ba chiar a existat şi o perioadă în care maşina era exportată în SUA, nu doar în ţările europene de est. Acum doi youtuberi din SUA au pus mâna pe un Yugo, pentru a-l conduce în încercare de a afla dacă maşina e cu adevărat atât de rea, pe cât se spune despre ea.
Şi asta pentru că într-adevăr, relatările din presa acelor timpuri, dar şi părerile ulterioare despre Yugo, indicau multe critici, foarte multe. Într-atât de multe, încât unele titluri ulterioare, dintr-o epocă mai modernă, au ajuns s-o declare şi cea mai proastă maşină din lume, construită vreodată. Ceea ce poate fi şi o mare exagerare. Dar tocmai pentru a afla cât exagerare şi cât adevăr există, cei doi youtuberi au şi vrut să o exploreze pe viu şi s-o conducă.
Aceştia au putut să constate că maşina înghite gropile mai bine decât se spune despre ea, însă manevrabilitatea e şubredă.
Au încercat să accelereze de la 0 la 60 mile pe oră cu ea şi le-a ieşit un timp dublu faţă de cel anunţat de producător.
Iar în procesul atingerii vitezei, motorul a început să se supraîncălzească şi s-a rupt tija conectată la levierul cutiei de viteze. Aşa că fiabilitatea proastă s-a confirmat în acest caz.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,266
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!