(VIDEO) Un moldovean a călătorit 118 zile şi 5900 km pe jos, din Portugalia spre Moldova, fără a fi oprit de poliţişti, însă în Moldova poliţia l-a oprit de 4 ori într-o singură zi

24 Septembrie 2023, 09:59
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că Moldova are cea mai harnică şi vigilentă poliţie în raport cu oamenii care pur şi simplu par mai neobişnuiţi ca alţii, dar nu încalcă nicio lege. Un moldovean, pe nume Adrian Guţu, a călătorit 118 zile şi aproape 6.000 km pe jos, din Portugalia spre Moldova, pe o rută care a mai cuprins şi devieri spre sud şi nord, într-o drumeţie excentrică, la care puţini s-ar încumeta. Şi a călătorit toată această distanţă fără a fi oprit sau deranjat în vreun mod de poliţie, având rucsacul în spinare, dar de îndată ce a ajuns în Moldova, având mai puţin de 200 km până la finalul rutei sale, a fost oprit de 4 ori în decurs de 24 de ore de poliţişti, care l-au tot verificat şi documentat. Primele 3 ori, acesta s-a supus, însă a 4-a oară omului i-a crăpat răbdarea, şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de poliţişti, dar vorbind în continuare amabil cu ei.
Adrian Guţu s-a pornit la 30 mai din Cabo da Roca, din cel mai vestic punct al Europei, din Portugalia. De atunci şi până în prezent a mers 118 zile pe jos, fără a se opri în hoteluri, fără a se alinta prin restaurant, fără a folosi trenuri, avioane, maşini sau alte metode de transport. Acesta îşi găteşte singur în regim de tabără şi spune că e complet autonom, călătorind cu cheltuieli reduse la un minim absolut.
Foto: Adrian la începutul călătoriei sale, în Portugalia

Mulţi n-ar înţelege motivele pentru care un om ar porni într-o călătorie de 6.000 km pe jos, dar farmecul e că nici nu trebuie neapărat să înţelegem, pentru că e pornirea interioară a acestui om, şi a vrut să-şi demonstreze lui însuşi că o poate face. Şi-a filmat experienţa, publicând cel puţin un video pe zi, şi din acele filmuleţe se poate vedea şi cum s-a schimbat şi înfăţişarea lui Adrian pe parcurs.
Paradoxul e că anume în Moldova, ţară a cărei cetăţean este, s-a pomenit verificat de atâtea ori de poliţie. Se pare că un călător pe jos, cu părul şi barba crescute în drumeţia lui lungă, e ceva suspect pentru poliţiştii din Moldova, or, altă explicaţie pentru atât de multe opriri nu prea putem vedea. Cert este că asta l-a deranjat mult pe Adrian, care spune că, fiind la el acasă, nu e normal să fie luat la întrebări de poliţie de atâtea ori.
În fine, drumeţia lui Adrian e pe cale să se încheie, el estimând iniţial că va călători 120 zile. Revenind în Moldova, acesta spune că l-a cuprins o bucurie de copil, şi a savurat până şi nucile de la copacii de pe marginea drumului.
Vezi mai jos un scurt video din secvenţe publicate de el, câteva din călătoria lui, dar şi interacţiunea cu poliţia din Moldova.
0
64,496
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!