(VIDEO) O Toyota Land Cruiser 70 răsturnată, care a căzut de pe un versant de munte, a putut veni pe propriile roţi la service

2 Octombrie 2023, 21:39
Redacţia PiataAuto.md
Despre Toyota Land Cruiser 70, acea ipostază clasică, dar încă produsă a offroader-ului nipon, se spune adeseori că e indestructibilă. Simplă în construcţie, dar cu multe rezerve inginereşti, e una din puţinele maşini rămase în lume făcute să continue să funcţioneze, orice s-ar întâmpla în jurul său. Dar probabil nu ne imaginăm că o asemenea maşină ar putea să continue să fie funcţională şi să se poată mişca până şi după o cădere după un versant de munte, cu multe rostogoliri! Însă un exemplar din Arabia Saudită a demonstrat de curând că se poate.
Foto: Toyota Land Cruiser 70, versiune pick-up

Maşina îi aparţine unui proprietar ce trăieşte într-o zonă muntoasă din această ţară, iar de curând acesta s-a aventurat cu ea într-o zonă cu teren dificil pe munte, cu grad mare de înclinare. La un moment dar, fizica şi-a spus cuvântul şi offroader-ul s-a răsturnat, rostogolindu-se de mai mult ori de pe versant, până s-a oprit la baza acestuia. În mod miraculos, proprietarul maşinii a scăpat nevătămat.
După un asemenea accident, ar urma declararea maşinii drept daună totală şi probabil nimeni nu s-ar încumeta să mai învârtă o dată cheia în contact, ca să încerce dacă maşina porneşte. Dar proprietarul acestei Toyota făcut-o. Motorul său pe benzină a pornit, cutia s-a inclus, tracţiunea integrală a funcţionat şi maşina a putut înainta pe propriile roţi întâi acasă la proprietar, după care la service.
Secretul e că tocmai cadrul dur al acestui offroad a protejat toate componentele esenţiale, de la suspensie la motor, cutie şi arbori cardanici. Chiar dacă toată caroseria e deformată, structura sa a rămas integră. Iar maşina a rămas funcţională!
Acum maşina va sta în service o perioadă pentru o estimare, şi pe urmă, cel mai probabil va intra în reparaţie, primind o caroserie nouă, montată pe cadrul dur original. Totul va costa scump, dar în acest caz se pare că e vorba de gratitudinea proprietarului maşinii, care a scăpat nevătămat datorită acestei Toyota şi care a rămas impresionant de durabilitatea maşinii, iar acum e gata să plătească oricât ca s-o readucă la o stare estetică impecabilă.
Vezi cum a venit maşina la service în video-ul de mai jos.
0
30,264
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!