(VIDEO) Richard Hammond îi încredinţează fiicei sale un RAM TRX de 700 CP şi ne aminteşte tuturor cât de multă emoţie poate aduce condusul

26 Octombrie 2023, 17:44
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul prezentator al The Grand Tour, ex Top Gear, Richard Hammond, are o fiică, care deţine deja un permis de conducere, dar care conduce o maşină mai modestă în viaţa cotidiană. Aşa că într-o zi de duminică, Richard s-a gândit că o ieşire frumoasă cu fiica sa şi o maşină ceva mai puternic ar fi o idee bună. Şi-a luat pick-up-ul american cu putere imensă pe care-l deţine, RAM TRX, de 700 CP, pentru asta şi şi-a invitat fiica să urce ea la volan, chiar dacă n-a mai condus niciodată o maşină atât de puternică.
Maşina are suspensie super pregătită de offroad, gardă la sol imensă — totul în ea e făcut pentru a putea galopa cu viteza unui ghepard prin cel mai dificil teren, iar roţile să poată înghiţi totul, iar acolo unde pot, să se asigure că maşina poate sări peste obstacole.
Iar motorul V8 cu compresor mecanic, care scoate cam 700 CP aici, e deliciul suprem. Sună excepţional, un sunet care e deja de cartea roţile în zilele noastre. ŞI împinge maşina asta cu o forţă nebănuit de mare.
Iar asta o face pe tânăra şoferiţă, rebelă şi independentă în raport cu tatăl său, să fie de-a dreptul fascinantă de senzaţiile de la volan. Condusul maşinii se transformă într-o cascadă de emoţii care nu pot fi nicidecum regizate. Fiica lui Hammond râde în hohote de felul nebunesc în care se conduce maşina asta şi toate aceste scene ne amintesc de un lucru simplu şi oarecum uitat — că maşinile trebuiau să fie în primul rând plăcute de condus, să livreze emoţie, pe lângă funcţia de transportate. Indiferent că e o maşină sport, sau una care sare peste dealuri — emoţiile pot fi diferite, dar în ambele cazuri pot fi intense.
Ei bine, tânăra şoferiţă a făcut pentru prima dată cerculeţe în viaţa ea, a galopat cu maşina asta aşa cum nu ştia că se poate.
Dar, într-un final, la oprire, a luat foc şi miriştea de sub maşină. Motivul e clar şi simplu, adunare de paie în zonele fierbinţi ale eşapamentului. Din fericire, s-a rezolvat repede fără daune. Şi cei doi au promis să nu-i zică nimic mamei, despre poznele lor.
Este deci, unul din acele video care amintesc câtă emoţie umană poate veni de la un simplu condus, dacă maşina e făcută la rândul ei cu emoţie.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,945
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!