(VIDEO) Zeekr 001 FR, concurentul chinezesc al lui Tesla Model S Plaid, poate întoarce la 360 grade pe loc, asemeni vehiculelor cu şenile

14 Octombrie 2023, 11:43
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii au un nou concurent pentru Tesla Model S Plaid, cu care spun că pot devansa concurentul american. Dacă Model S Plaid are 1.020 CP, scoşi din trei electromotoare, atunci Zeekr 001 FR are 1.265 CP şi 1.280 Nm pe care-i produce cu 4 electromotoare. Iar odată ce au câte un motor pe fiecare roată, chinezii s-au gândit să-i configureze şi o funcţie prin care poţi să te dai tare cu această maşină chinezească — ea poate întoarce la 360 grade pe loc, asemeni vehiculelor cu şenile.
Până acum cu această funcţie se lăuda în special SUV-ul BYD YangWang U8, de 1.100 CP, şi o promova ca pe un avantaj imens în offroad, unde ar vrea să întorci în lipsă de spaţiul în jurul tău.
Acum, însă, chinezii au observat că ea devine una din funcţiile nu neapărat utile, ci foarte apreciate de posesori ca să-şi impresioneze prietenii, iar astfel maşina îşi capătă o imagine specială. Aşa că şi cei de la Zeekr s-au gândit să profite de această idee, chiar dacă 001 FR e un sedan, nu un offroader.
Principiul de funcţionare e acelaşi — maşina îşi învârte două dintre electromotoare, de pe una din părţile laterale, într-o direcţie, iar celelalte două în cealaltă direcţie. Doar că, dacă SUV-ul făcea asta pe teren acoperit cu pământ şi praf şi putea profita de aderenţa mai mică, Zeeker a fost filmat făcând asta pe un pavaj urban, ceea ce însemna că anvelopele au cam trebuit să şuiere pe parcursul manevrei.
Apropo, maşina asta va fi vândută şi în Europa, după ce va fi omologată. E interesant cât de importante se vor dovedi aceste mici artificii, pe lângă puterea imensă, pentru a cuceri publicul de aici şi a întrece producătorii europeni la vânzări.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,542
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!