Renumita emisiune Top Gear a fost închisă definitiv, după un accident grav al unuia din prezentatori cu un Morgan 3

22 Noiembrie 2023, 11:37
Redacţia PiataAuto.md
Renumita emisiune britanică Top Gear a trecut prin multe perioade tumultoase în ultimul deceniu, mai ales de la plecarea trio-ului Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond. Cei de la BBC au încercat mai multe echipe de prezentatori, fiind departe de audienţa de cândva, dar ultima formulă, formată din Paddy McGuinness, Freddie Flintoff şi Chris Harris părea să prindă deja aderenţă şi să-şi configureze o identitate proprie. Acum, însă, cei de la BBC au anunţat că închid definitiv emisiunea, motivul principal fiind accidentul grav din decembrie anul trecut al prezentatorului Freddie Flintoff cu un Morgan Super 3 şi urmările acestuia.
Morgan Super 3 e noua generaţie a legendarului model britanic cu 3 roţi, produs de Morgan. Are două roţi în faţă şi una singură în spate şi se conduce mai degrabă ca o motocicletă decât ca o maşină adevărată, fapt pe care l-am experimentat pe propria piele cu versiunea clasică, Morgan 3 Wheeler. Tocmai de asta, modelul clasic avea un motor de motocicletă, V2, de origine SS. Noul model, însă, făcea uz de un motor de Ford, în 3 cilindri, vrând să fie mult mai modern. Dar se pare că fizica celor 3 roţi a rămas una ce determină o ţinută de drum specifică, astfel încât, în decembrie 2022, în timp ce filma acel Morgan pe pista unui aeroport folosit frecvent de Top Gear, prezentatorul Freddie Flinthof s-a răsturnat cu maşina.
Foto: Noul Morgan 3, poză simbol

Accidentul a fost unul foarte grav, din cauza vitezei şi construcţiei specifice a maşinii, fără prea mari elemente de protecţie, iar prezentatorul a fost grav rănit inclusiv la faţa sa, care a necesitat multiple cusături. Acesta a fost preluat cu un elicopter de la locul accidentului şi a fost văzut pentru prima dată în public abia după câteva luni, cu o faţă încă desfigurată şi cu urme grave de cicatrici pe ea.
Foto: Freddie, în prima sa apariţie publică, la câteva luni după accident

Despre acest accident se ştia, deşi BBC nu a publicat niciodată imagini cu ce s-a întâmplat şi nici explicaţii detaliate. Iar marea dilemă era ce va face BBC în continuare, or, era clar că Freddie nu poate continua să apară la fel ca înainte şi fie trebuia ca şi Freddie şi BBC să accepte apariţia cu o faţă desfigurată, cu urmele accidentului întotdeauna vizibile pe ea, fie trebuia să i se găsească un înlocuitor, ceea ce ar putea fi interpretat oarecum cinic. Prin urmare, după multe luni de suspendare a emisiunii, ieri BBC a anunţat că închide definitiv emisiunea, pentru un termen nedeterminat.
Prezentatorul rănit şi BBC au ajuns la un consens prin care compania de televiziune i-a plătit acestuia daune în valoare de 9 milioane de lire pentru o despărţire amiabilă. Acum două săptămâni. Şi colegul lui, Chris Harris, vorbise scurt despre acel accident, spunând că e o miune că Freddie a rămas viu, şi că a fost un accident foarte grav. Chris îşi exprimase o profundă solidaritate cu el, şi era oarecum clar că o formulă de înlocuire nu avea să fie acceptată de către colegii săi.
Aşadar, o altă emisiune auto cu o istorie consistentă în spate pleacă definitiv în istorie. BBC spune că poate, într-un viitor îndepărtat, va exista o renaştere a Top Gear, dar nici o promisiune şi intenţie nu e menţionată acum. Pentru mulţi dintre pasionaţii de maşini, care admirau aceste emisiuni, vestea de acum înseamnă şi încheierea unei întregi epoci.
0
6,521
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!