Skoda a lansat noua generaţie Superb, un model care a devenit şi mai spaţios, şi va oferi ceea ce nu mai poate Passat-ul

3 Noiembrie 2023, 07:52
Redacţia PiataAuto.md
Skoda are în ultima vreme o metodă de a-şi lansa noile modele printr-o suită lungă de imagini de teasing sau chiar imagini complete cu interiorul, încât, când ajunge să prezinte modelul complet, acesta parcă nu mai creează efectul de exclamaţie. E posibil că tocmai pentru că modelele Skoda au devenit mai cuminţi în design, e şi nevoie de atâtea teasing-uri, de fapt. Acum Skoda a lansat noua generaţie Superb, un model deosebit de important pentru marca cehă.
O bună perioadă, designul Skoda era foarte angular, cu mult linii interne în blocurile optice, iar asta se explica prin asocierea cu stilul ceh al cristalului bohemian şi a tradiţiei cehe, un stilcare i se potrivea de minune şi a propulsat-o în creşteri enorme. Acum toate acele linii colţuroase, care-i dădeau identitate imediat, au cam dispărut. Iar noua Skoda Superb e un exemplu elocvent, al unei maşini care arată bine, dar despre care, privită dintr-o parte, cu greu au putea spune că e Skoda.
Iar privită din faţă, pot fi observate doar modificări demne de un facelift. Maşina a devenit, însă, simţitor mai lată, ba chiar şi mai lungă şi înaltă. Iar asta înseamnă că promite un spaţiu interior similar de mare, aşa cum s-a lăudat dintotdeauna Superb, mai ales în ultimele două generaţii. Totodată, Superb păstrează hayon-ul spate cu deschidere uriaşă a portbagajului.
Mai mult ca atât, fiind lansată atât în caroserie sedan, cât şi break, noul Superb va putea să ofere ceea ce Passat nu poate — caroseria cu 4 uşi, or, modelul german e fabricat deja doar în caroserie break.
Gama de motoare a noii Skoda Superb e aceeaşi ca şi pe Passat — cu benzinare cuprinse între 1,5 şi 2,0 litri, dar şi cu două versiuni diesel 2,0 TDI, iar motorizările de top vin cu tracţiune integrală. Parametrii de putere pornesc de la 150 CP şi ajung la 193 CP. Deci, o abordare cât se poate de practică pentru Superb în continuare. Iar toate motoarele pot fi cuplate doar la o cute DSG.
Pe lângă asta, ca şi la Passat, există şi o versiune plug-in hibrid, care e disponibilă doar pentru Superb Combi, deci modelul care e mai aproape de ceea ce are şi Passat. Puterea livrată de acest sistem ajunge la 204 CP.
Habitaclul a fost arătat şi anterior în dotări de vârf, şi acesta arată foarte bine, levierul cutiei dispărând de pe tunelul central spre volan.
Iar imaginile prezentate acum arată şi versiuni cu scaunele simple, acoperite cu material textil.
Deci vor exista în continuare dotări mai accesibile şi mai practice, iar Skoda Superb e unul din puţinele moderne cu motoare cu combustie care se lansează cu atât de multă atenţie în a menţine tot ce a fost bun şi a funcţionat până acum. Pentru că a fost prea bună anterior şi acest succes enorm trebuia asigurat cu continuitate. Anume asta vrea să fie Skoda Superb, un model nou care, într-o lume unde cu totul altele sunt preponderent accentele la maşinile noi, el să pună în continuare accent pe spiritul practic, combinat cu consistenţa de la bord.
2
12,912
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!