(VIDEO) Cum arată şi cum se conduce azi un prototip Cadillac de la sfârşitul anilor 90, cu motor V8 şi tracţiune faţă

26 Noiembrie 2023, 12:34
Redacţia PiataAuto.md
La sfârşitul anilor 90, Cadillac a creat un prototip al unui Eldorado renăscut pentru mileniul III, care n-a mai ajuns să fie produs vreodată şi despre care au rămas foarte puţine informaţii azi. Dar acea creaţie, după ce a fost păstrată vreo 10 ani în garajul celor de la General Motors, a ajuns să fie vândută ulterior în perioada falimentului din 2009, şi a supravieţuit ulterior, ajungând azi să fie cumpărată de autorul unui canal de YouTube, pentru a fi explorată în detaliu.
Acum aproape 25 de ani, această maşină avea deja camere video integrate în zonele laterale, în locul oglinzilor clasice. E drept, însă, că nu avea ecrane la interior, pe care să afişeze ceea ce surprindeau acele camere.
Motorul sună absolut fabulos, numai bun pentru a face impresii pe la show-uri precum SEMA. E un V8 din familia Northstar, doar că e montat transversal şi-şi trimite forţa punţii faţă, nu celei din spate. Erau anii 90, când o mulţime de maşini americane încercau să ajungă din urmă concurenţii din Japonia şi ajunseseră şi la creare de motorizări V8 cu tracţiune faţă.
Maşina a fost dusă la un mecanic, pentru o inspecţie mai detaliată. Pompa motorului e defectă şi funcţionează din ultimele puteri. Dar dincolo de asta şi o mică problemă la deschiderea electrică a uşii faţă, care te poate lăsa blocat pe dinafară, prototipul a fost păstrat foarte bine timp de 25 ani şi mai emană şi azi atmosfera extravagantă din acei ani.
Iar secretul sunetului superb e că întreg sistemul său de eşapament are doar un catalizator, fără elemente de atenuare a sunetului. Fiind un prototip, şi nu un model de serie, i se permitea una ca asta!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,673
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!