Volvo vrea să urmeze calea Tesla şi a cumpărat două Giga Press pentru noua sa fabrică de maşini electrice din Slovacia

10 Noiembrie 2023, 11:17
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că inovaţiile Tesla conving tot mai mulţi producători auto convenţionali să le înţeleagă şi să le urmeze. După ce acum câteva luni Toyota anunţase că dezvoltă propriile Giga Press imense pentru a le aplica în producţia maşinilor sale, declarând abordarea Tesla una la nivelul artei în producţia de serie, acum şi Volvo a confirmat că va echipa noua sa fabrică din Slovacia cu două Giga Press.
Efectiv, Giga Press e un utilaj mare de presare şi ştanţare a componentelor de caroserie. Datorită dimensiunilor mari, poate fi configurat să producă dintr-o singură operaţiune o bucată enormă de caroseriei, de 30-50% din ea. O singură operaţiune poate produce o singură piesă, care să înlocuiască alte 80-90 de componente, care erau apoi sudate, nituite sau lipite cu adeziv anterior.
Cei de la Volvo au comandat presele lor imense la aceeaşi companie italiană IDRA, care a produs şi Giga Press pentru Tesla. Volvo a ales ultimul model al acestora, de 9.000 tone, deci probabil va fi vorba de o versiune adaptată a presei folosite pentru Cybertruck.
Volvo va instala aceste prese la noua sa fabrică din Kosice, Slovacia, pe care o construieşte special pentru maşini electrice şi care trebuie să devină un exemplu de randament în producţia Volvo.
1
6,366
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!