Dacia îl va avea pe multiplul campion mondial Nasser Al-Attyah în rolul de pilot la raliul Dakar în 2025, luându-l de la Toyota

12 Decembrie 2023, 15:12
Redacţia PiataAuto.md
Dacia a reuşit imposibilul. L-a convins pe multiplul campion mondial Nasser Al-Attyah, care a pilotat şi învins Dakarul în ultimii ani cu bolizi Toyota, să se alăture echipei Dacia în rol de pilot principal, chiar de la prima participare a Daciei, în ediţia din 2025! Mai mult ca atât, dacă una din echipele Dacia de la Dakar va fi formată din Nasser Al-Attyah şi copilotul său de ani de zile, Mathieu Baumel, cealalte două echipe Dacia rămâne a fi pilotate de alţi doi piloţi de top — Sebastien Loeb, şi el cu titluri de camion mondiali în carieră, dar şi Cristina Gutierrez, un pilot cu rezultate remarcabile în Dakar şi în discipline aferente de motorsport.
Astfel, Dacia îşi va face intrarea la Dakar cu tocmai 3 echipe de top, reuşind să adune cei mai buni piloţi din ultimii ani, într-un moment care va deveni cu siguranţă istoric pentru marca românească.
Foto: Sebastien Loeb şi Cristina Gutierrez

E foarte curios cum i-a reuşit Daciei să-l convingă pe Nasser Al-Attyah, omul care a învins Dakarul şi în 2023, să părăsească Toyota şi să se alăture echipei Dacia. Se pare că decizia lui Nasser i-a nemulţumit pe cei de la Toyota, întrucât Nasser nu va pilota pentru Toyota nici în ediţia din 2024, Toyota anunţând alte două echipe, cu altă componenţă.
Nasser va pilota în 2024 din numele echipei proprii, cu un bolid Prodrive, probabil mai mult pentru a-şi păstra forma pentru marele debut la Dacia din 2025.
Foto: Nasser Al-Attyah (dreapta) şi copilotul său, Mathieu Baumel (stânga)
0
4,163
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!