Ninsorile şi îngheţurile recente au generat gropi în asfaltul din Chişinău, iar acum s-a recurs la plombări cu asfalt rece

19 Decembrie 2023, 09:31
Redacţia PiataAuto.md
Deşi în ultimii mai mulţi ani în Moldova şi în Chişinău s-au reparat multe drumuri, multe din ele beneficiind de reconstrucţii capitale, cu straturi complet noi de asfalt, iar acum câţiva ani a fost adoptat şi un nou standard european al compoziţiei asfaltului, încă mai suntem martorii unor situaţii când orice perioadă de îngheţ şi ninsori abundente lasă după ea gropi noi în asfalt şi necesitatea unor reparaţii de înlăturare a acestor probleme. Este şi cazul mai multor drumuri din Chişinău, pe care au apărut gropi noi periculoase, după ninsorile şi îngheţurile recente.
În acest context, primăria anunţă că s-a recurs la plombarea acestor gropi cu asfalt rece, o soluţie care permite astuparea acestora, oarecum temporară, inclusiv în condiţii de temperaturi scăzute de iarnă.
Această aplicare de asfalt rece se face relativ simplist la prima vedere, cu asfalt turnat cu lopata şi îndreptat cu mătura, şi cu un mini compactor care trece peste el.
Desigur, e admirabil faptul că se intervine la remedierea acestor probleme şi gropi pe carosabil, dar e păcat că asfaltul care să reziste la temperaturi de iarnă şi zăpadă încă e o raritate în Moldova, în timpurile noastre.
În ultimele zile s-au făcut plombări pe 600 metri pătraţi de carosabil din Chişinău, iar în această săptămână se promite intervenţia şi în suburbii.
0
1,002
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!