(VIDEO) Chinezii au o nouă cea mai mare macara mobilă din lume, care tocmai a ridicat cu succes pale de 25 tone ale unei turbine eoliene în prima sa misiune

12 Decembrie 2023, 16:14
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii au o nouă cea mai mare macara mobilă din lume, numită XCMG XCA3000, creată special pentru instalarea turbinelor eoliene. Şi, de fapt, dacă ne amintim câte recorduri de turbine eoliene cu cele mai mari diametre, înălţimi şi puteri au fost doborâte în China în ultimii ani, era şi logic să aflăm că apare şi o nouă macara mobilă cea mai mare din lume, care să poată instala aceste turbine. Noua macara a fost creată pentru a putea face faţă celor mai mari turbine de uscat, de până la 10 MW putere, iar de curând a avut loc prima misiune în teren a noii macarale.
Macaraua a aridicat palele de 95 metri lungime şi 25 de tone ale unei turbine eoliene în procesul de instalare a ei, până la o înălţime de 107 metri, acolo unde aceste pale au fost fixate de rotor, în zona generatorului. Dacă te întrebai vreodată cât poate cântări o asemenea pală de turbină eoliană, acum avem şi răspunsul, la tocmai 25 tone, ceea ce ar rezulta în 75 tone pentru toate 3 pale ale unei elice.
Sună ca o misiune foarte dificilă, însă ridicarea celor 25 de tone au fost departe de capacitatea maximă a noii macarale. Aceasta are o capacitate de ridicare stabilită la 3.000 tone, dar la macarale greutatea reală maximă a unui obiect ridicat variază foarte mult în funcţie de lungime braţului, înălţime şi unghiul de operare a macaralei. Pentru specificul de lucru la turbine eoliene, macaraua XCMG XCA3000 poate ridica 190 tone la o înălţime de 160 metri, cu unghiul de înclinare specific acestor tipuri de lucrări.
Paradoxul e că noua macara a fost creată de o companie de stat din China, XCMG fiind şi unul din principalii constructori de macarale şi tehnică grea de construcţii.
Macaraua mobilă e pusă pe un şasiu special de camion, cu 10 axe, capabil să susţină greutatea în mişcare a macaralei şi să poată înainta cu utilajul imens pe care îl poartă.
Odată ce acesta şi-a demonstrat capacităţile acum în prima misiune la o turbină eoliană, asemenea camioane cu macarale vor începe în curând a susţine ritmul accelerat de instalare a turbinelor eoliene din China.
Vezi mai jos şi un scurt video cu prima misiune a celei mai mari macarale mobile din lume, dar şi cu momentul prezentării primei macarale de acest model construite.
0
69,862
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!