(VIDEO) Iată cum ajung străzile din Chişinău murdare de noroi, din cauza unor transporturi iresponsabile cu camioane

30 Ianuarie 2024, 09:22
Redacţia PiataAuto.md
Teoretic, orice camion care intră în zona unul şantier cu pământ răzmuiat, trebuie spălat şi curăţat la ieşirea sa pe drumurile publice, pentru a nu împrăştia murdăria pe asfalt. Iar eventuala transportare a pământului plin de apă după zăpezi ar trebui să se facă doar în bene complet izolate, cu umplerea lor mult sub nivelul maxim. Însă în Chişinău aceste reguli nu par să fie obligatorii, ci opţionale pentru mulţi manageri de şantiere şi şoferi de camioane, astfel că situaţii, precum cea surprinsă acum două zile, se mai întâlnesc din păcate şi lasă urme lungi, pe kilometri de străzi urbane.
Foto: Insalaţie de spălare a camioanelor la ieşirea de pe şantier, Elveţia

În video-ul de mai jos e surprins un asemenea camion Kamaz cu benă care cu siguranţă n-ar trebui folosită la asemenea tip de transport. Pământul moale, prin de apă, transformat în noroi, nu e securizat adiţional în niciun fel, nici deasupra, nici în zonele inferioare, astfel că acesta curge efectiv din camion direct pe asfaltul străzii Albişoara, nefiind clar dacă e vorba doar de pământ sau şi de amestec cu ciment.
La acceleraţii mai intense, volumul de pământ ce se revarsă din benă e şi mai mare, astfel că pe toată durata traseului acestui camion, acesta lasă pur şi simplu o dâră de mizerie pe străzi, cu care oraşul trebuie să trăiască apoi.
Din păcate, aici nu mai e vorba doar de o amendă aplicată şoferului sau şantierului. Probabil până când şoferul de camion şi cei de la şantier nu vor fi puşi să cureţe toată mizeria, spălând cu mâna kilometrii de străzi urbane pe care le-au murdărit, asemenea situaţii vor continua să se repete. Pentru că, din păcat, poliţia nu-i pedepseşte nici măcar cu amenzi, darămite cu prescripţii de înlăturare a daunelor produse oraşului.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
986
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!