(VIDEO) Lucid şi-a lărgit de 4 ori fabrica din Arizona, pregătind startul producţiei SUV-ului Gravity şi un viitor concurent pentru Tesla Model 3

27 Ianuarie 2024, 11:37
Redacţia PiataAuto.md
Lucid Motors e una din cele mai admirate şi respectate companii producătoare de maşini electrice, în primul rând pentru ingineria superbă a maşinilor lor, care dispun de autonomii de peste 800 km, arhitecturi de 900 volţi şi puteri imense şi electromotoare dezvoltate pe intern, cu sisteme avansate de răcire şi eficienţă excelentă. Dar, aceste maşini sunt şi relativ scumpe, aşa că vânzările n-au fost foarte mari până acum, iar compania indică deocamdată pierderi financiare, de peste 300 mii dolari per unitate fabricată, întrucât e într-o continuă extindere, în 2023 mai şi construind o fabrică nouă în Arabia Saudită.
Acum, cei de la Lucid au anunţat şi extinderea de 4 ori a fabricii lor principale din Arizona, SUA, fabrică numită AMP-1. Până la extindere, fabrica avea circa 80 mii metri pătraţi. Acum are 360 mii metri pătraţi, deci şi-a mărit suprafaţa de 4,5 ori.
Extinderea fabricii a presupus şi implementarea de utilaje noi de ştanţare şi presare, despre care Lucid spune că vor aduce un randament mult mai mare în producţia la scară mare. Deşi nu menţionează noţiuni precum Gigapress şi nu se compară cu Tesla, cel mai probabil e vorba de prese de scară similară.
Odată cu extinderea fabricii, Lucid va demara producţia noului său SUV electric, Gravity, pe care l-a dezvăluit în noiembrie 2023 şi care e abia al doilea model în gama Lucid. Gravity are o autonomie de peste 700 km şi o inginerie similar de consistentă şi admirabilă.
Fabrica extinsă ar trebui, deci, să permită creşterea producţiei Lucid Motors de câteva ori, cu speranţa de a se intra în zona sutelor de mii de unităţi produse anual, ajungându-se şi la un cost mult mai mic per unitate. Ca parte din acest plan, Lucid a confirmat că pregăteşte şi modele electrice mai compacte, primul dintre ele fiind un viitor concurent pentru Tesla Model 3, iar ulterior, cel mai probabil, şi un SUV concurent pentru Model Y.
Vezi mai jos şi video-ul cu fabrica Lucid proaspăt extinsă din SUA.
0
4,383
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!