(VIDEO) Un legendar Vector W8 din anii 80 şi un Dodge Viper se întrec între ele

13 Ianuarie 2024, 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Anii 80 au fost anii exceselor, se spune adeseori, iar Vector W8 a fost cu siguranţă o maşină concepută pentru fi opulentă în putere şi inginerie, chiar dacă a fost gândit în anii 70 şi a durat aproape 10 ani până a putut fi pusă în producţie. E o maşină legendară mai ales pentru că se vorbea mult despre ea la timpul său ca despre o creaţie efemeră şi controversată, iar în istorie au fost produse doar 22 exemplare.
Numele W8 nu înseamnă un motor W8, cum a avut VW mai târziu, însă. Motorul lui Victor W8 este un V8 twin turbo de fapt, cu turbine Garrett şi cu o cutie automată Hydramatic de la GM, uşor modificată, care avea doar 3 trepte. Sună incredibil de puţin, însă, motorul scotea 630 CP şi, prin urmare, se considera că are suficientă forţă să împingă maşina pe o plajă mai largă de turaţii.
Apropo, maşina făcea uz de multe materiale din aviaţie la acea vreme, şi creatorii săi vorbeau despre ea ca despre un supercar cu inginerie de avion. Maşina avea motor montat median şi tracţiune spate.
Ei bine, una din cele 22 de maşini produse, aflate la muzeul Petersen din SUA, şi-a măsurat de curând forţele cu un Dodge Viper, cu un legendar motor V10 sub capotă, de 8,0 litri. Viper are un motor aspirat natural, şi scotea doar 400 CP, dar avea o cutie manuală cu 6 trepte, deci de două ori mai multe trepte.
Cine ar putea învinge între aceste două maşini legendare de la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90? Ei bine, n-a învins cea mai puternică, ci maşina care a are o cutie cu mai multe trepte, dar cursa a fost pe cinste, cu motoare care sună aşa cum azi rar se mai aude la vreo maşină.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,066
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!