(VIDEO) Cum arată 320 km de autostradă A7 din România, în plin proces de construcţie, pe repede înainte

14 Februarie 2024, 10:25
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 din România e în prezent autostrada la care se munceşte cel mai intens, la scară cea mai mare şi într-un ritm uimitor de accelerat. Lucrările au loc pe întreaga distanţă de 320 km a segmentelor contractate până acum, între Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău şi până la Paşcani. Autorul unui canal de YouTube a făcut efortul de a filma întreaga autostradă A7, aflată în toiul construcţiei, pentru a putea filmul unui tablou complet al stării actuale a lucrărilor.
Pe primele segmente, între Ploieşti, Buzău şi Focşani, există porţiuni care ar trebui deschise la sfârşitul anului 2024, iar majoritatea segmentelor sunt prevăzute pentru finalizare în anul 2025. Alte două segmente de pa Paşcani la Suceava şi apoi până la Siret abia urmează a fi contractate. Numărul utilajelor şi muncitorilor care lucrează în prezent la construcţia autostrăzii e impresionant şi oarecum inedit pentru România, chiar acum o săptămână cei de la CNAIR anunţând că doar pe segmentul Paşcani-Bacău muncesc 800 muncitori şi 300 camioane şi utilaje.
În apropiere de Paşcani, autostrada A7 va avea o joncţiune, cu un nod rutier complex, cu autostrada A8, cea care oraşul Târgu Mureş cu Paşcani, Iaşi şi Ungheni. Astfel, regiunea Moldova din România va avea în sfârşit două autostrăzi, de la sud la nord şi de la est la vest, care să-i asigure căi de infrastructură modernă şi să-i impulsioneze şi potenţialul economic.
Fireşte, şi pentru cetăţeni din Republica Moldova aceste autostrăzi vor însemna o evoluţie imensă, întrucât durata deplasărilor de la hotar până spre oraşele din estul, centrul sau sudul României se va reduce simţitor. Mai mult ca atât, autostrada A8 ar urma să aibă o continuare pe podul peste Prut de la Ungheni, iar apoi şi în Republica Moldova pentru o viitoare autostradă până la Chişinău şi apoi spre sud-estul Moldovei, autostradă pentru care au fost deja demarate primele proceduri.
Astfel, odată inaugurate aceste autostrăzi menţionate mai sus, se va putea circula pe autostradă nu doar de la Bucureşti la Buzău, Focşani, Bacău, Paşcani, ci şi până la Iaşi şi chiar la Chişinău. E drept că un asemenea traseu între Bucureşti şi Chişinău pe autostradă ar avea circa 530-550 km, în loc de 450 km actuali pe drumul mai direct, însă limita de viteză mai mare, de 130 km/h pe autostradă şi lipsa de intersecţii şi localităţi ar putea face oricum călătoria mult mai rapidă.
Vezi mai jos cum arată segmentele construite în prezent de pe cei 320 km de autostradă A7. Video-ul e pe repede înainte, dar din comenzile player-ului poate fi mărită şi mai mult viteza de redare.
1
2,249
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!