(VIDEO) Jay Leno, unul din cei mai respectaţi colecţionari de maşini clasice din lume, explică de ce şi-a cumpărat un Rolls-Royce Spectre electric

11 Mai 2024, 17:58
Redacţia PiataAuto.md
Jay Leno e cu siguranţă nu doar unul din cei mai respectaţi comedianţi americani, ci şi unul din cei mai reputaţi colecţionari de maşini clasice, cu o abnegaţie specială pentru ele, care e cunoscută publicului de vreo 40 de ani încoace. Sigur, Jay Leno a adunat o mulţime de maşini legendare în colecţia sa, multe dintre ele trecând printr-un proces de restaurare dirijat de el, iar din când în când Leno publică şi video-uri din garajul său de colecţie cu unele maşini pe care le deţine sau maşinile prietenilor care îl vizitează. Acum renumitul colecţionar şi-a cumpărat un Rolls-Royce Spectre electric.
Jay Leno nu este la prima ta maşină electrică, achiziţionând în trecut şi o Tesla Model S Plaid, dar acolo motivul era mai mult din curiozitate pentru performanţa extremă de care e capabil acel model. Achiziţionând acum un Rolls-Royce electric, Jay Leno a simţit că e nevoie să explice tuturor de ce a decis să facă o asemenea achiziţie.
Acesta a dezvăluit că în tinereţea sa între 1969 şi 1970 a muncit pentru Rolls-Royce, conducând maşini destinate clienţilor din port spre dealer, având astfel ocazia se le simtă de atunci. Cu o carieră atât de variată, Leno cu siguranţă o istorie potrivită din viaţă pentru orice context, inclusiv şi pentru un Rolls-Royce.
E cât se poate de interesant de ascultat consideraţiile acestui om despre motivele achiziţiei sale, deci. Unul din ele ar fi respectul pentru calitatea de asamblare Rolls-Royce, care nu se mai prea regăseşte la alte maşini în zilele noastre, nici măcar mărci premium. Şi el dă şi exemplul unui Bentley pe care-l deţine, din 1989, căruia i-a făcut recent lucrări la un scaun şi a rămas surprins de modul de asamblare al acelui model, care se baza pe Rolls-Royce pe atunci.
Un alt criteriu de decizie a fost confortul suprem al acestei maşini, care a mers şi mai departe cu un sistem de propulsie electric, întrucât inginerii au trebuie să se asigure că nu vor exista sunete de fundal nedorite, care ar fi în mod normal acoperite de zumzetul unui motor V12, iar aici ar fi lăsate să se audă. În rezultat, Spectre a devenit probabil cel mai silenţios automobil din lume.
Prin urmare, Spectre l-a cucerit pe Jay Leno, inclusiv datorită faptului că e electric, chiar dacă omul e un colecţionar care apreciază modelele clasic cu combustie mai mult decât mulţi alţii. Asta înseamnă, probabil, să ai mintea deschisă spre inovaţii, să înţelegi tehnologia şi mecanica lucrurilor şi să ai un spirit tânăr întotdeauna.
Iar aici nu putem să nu ne amintim de Mate Rimac, fondatorul Rimac, care spunea acum câteva zile că bogaţii lumii nu prea mai vor maşini electrice, făcând analogia cu ceasurile scumpe, care sunt toate mecanice, nu electronice. Ei bine, şi Jay Leno face o analogie cu ceasurile şi compară noua sa maşină electrică cu cele mecanice în senzaţii, pentru că fiecare sunet pe care-l generează e calibrat şi emană calitate. Deci, pot exista şi viziuni diferite asupra acestui fenomen.
Experienţa din video continuă cu o ieşire în lumea reală, pentru condus şi savurare a acestei maşini. Iar aici, din nou, entuziasmul lui Jay Leno e debordant pentru noua sa maşini, iar asta e fermecător, din perspectiva unui om care deţine atât de multe maşini clasice, cu cele mai notorii motoare cu ardere internă din lume.
Sunt consideraţiile cuiva care e implicat în pasiunea auto, în mecanică, restaurare şi colecţionare de vreo 40 de ani încoace, iar în video apar şi oameni care îţi pot povesti direct din amintirile lor despre maşinile din anii 1959 sau 1979. E o sumă de experienţe şi emoţii cu totul speciale, deci, care le-ar putea oferi perspective noi şi celor care aparent nu vor să audă de maşini electrice şi care merită savurate de orice pasionat auto.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
35,189
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!