(VIDEO) Morgan şi Pininfarina reînvie caroseria barchetta de altă dată şi lansează noul Midsummer

19 Mai 2024, 14:53
Redacţia PiataAuto.md
Printre maşinile italiene, caroseriile barchetta au fost populare şi emblematice o bună perioadă de timp, fiind inspirate din formele bărcilor italiene mici, cu acelaşi nume. Maşinile cu caroserie barchetta aveau un contur similar în jurul celulei habitaclului şi, fiind decapotabile, aminteau de acele bărbi, dar şi lejeritatea unui stil de viaţă nu neapărat elitist, dar plin de dolce vita. Asemenea maşini aveau de obicei şi un parbriz simbolic, foarte mic, dar şi fără un acoperiş retractabil. Această ultimă parte le-a făcut mai puţin practice şi le-a cam scos din uz, însă acum atelierul italian Pininfarina şi producătorul britanic Morgan au decis să reînvie caroseria barchetta şi au lansat noul Morgan Midsummer.
Maşina e una desenată în stilul clasic Morgan, dar se simte inspiraţia diferită a condeiului italian, care pre să fi transpus totul într-o nouă epocă. Noul model pare atemporal din start, fără a părea câtuşi de puţin învechit. Iar caroseria barchetta, cu două parbrize mici simbolice, îl face instantaneu un model de colecţie, aşa cum puţine maşini noi pot face în zilele noastre.
De îndată ce privim interiorul acestei maşini, vom înţelege că lucrurile sunt şi mai profunde şi consistente decât par la prima vedere, ca un lemn de esenţă tare. Şi acest Morgan, construit în continuare pe cadru de lemn, îmbinat cu unul tubular, are în continuare mult lemn în esenţa sa.
Felul în care se deschid uşile, formele acestora, formele restului caroseriei, totul e dus până la nivelul unei opere de artă inspirate. Maşini atât de speciale şi de estetice aproape că nu se mai lansează în zilele noastre.
Maşina e bazată pe un şasiu obişnuit de Morgan, numit Super Six, ceea ce înseamnă că motorul de sub capotă e unul de 6 cilindri. Şi aşa cum obişnuieşte Morgan, propulsorul de acolo e unul de origine BMW, de 3,0 litri, cuplat la o transmisie automată.
Cel mai fabulos e că motorul scoate 340 CP şi 500 Nm, în timp ce această barchetta cântăreşte doar 1.000 kg!
Doar 50 de asemenea maşini superbe vor fi construite, iar fiecare dintre ele va fi vândută la un preţ de aproximativ 250.000 euro. E absolut sigur, însă, că vorbim despre una din cele mai speciale maşini produse în prezent în lume, care va creşte inevitabil în preţ în viitor, ca un veritabil model de colecţie.
Vezi mai jos şi un video scurt publicat de Morgan cu noul model.
0
2,165
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!