(VIDEO) Noul Lamborghini Revuelto cu motor V12 hibrid de peste 1.000 CP a avut dificultăţi în a ţine pasul cu un BMW M3 şi un Audi R8, ambele cu tuning şi puteri similare

11 Mai 2024, 12:16
Redacţia PiataAuto.md
Noul Lamborghini Revuelto e cu siguranţă una din maşinile moderne cele mai impresionante dintre cele ce au fost forţate să adopte un sistem de propulsie hibrid, pentru a se conforma normelor mai stricte de emisii. Din fericire, Lamborghini a preferat să păstreze motorul V12 în ecuaţie, adăugând electromotoare şi aducând puterea totală a sistemului la 1.015 CP în unităţi europene sau 1.000 CP în unităţi britanice. Dar se pare că noul model italian a avut dificultăţi în a ţine pasul cu două maşini aparent mult mai simple, cu tuning ce le-a adus puterea la aceeaşi valoare de 1.000 CP.
E vorba de un BMW M3 Touring actual şi un Audi R8, ambele maşini beneficiind de tratamente de tuning consistente, or, în cazul lui BMW M3 noua putere e dublă faţă de originalul, iar asta demonstrează cât e bun e motorul original de pe M3.
Doar că sistemul de propulsie hibridă ar trebui să aibă avantajul cuplului instantaneu oferit de electromotoarele de pe Revuelto şi transpunerea lor mai directă spre roată, mai ales la puntea faţă.
Toate aceste avantaje teoretic n-au prea funcţionat în viaţa reală, însă, pentru că Lamborghini a învins doar o cursă din 3 cu start de pe loc. Celelalte 2 au fost învinse de BMW M3, o maşină de multe ori mai accesibilă decât Revuelto!
Şi nici măcar la cursele cu start din mişcare Lamborghini n-a învins, rămânând în urma celorlalte două modele.
Şoferul de la volanul Lamborghini acuza chiar că după o alergare la maxim a lui Lamborghini, maşina dă semne că nu mai oferă performanţa maximă o perioadă, având nevoie de răcire, însă e mai probabil că are nevoie să-şi încarce bateria sistemului hibrid, pentru că acele electromotoare trebuie alimentate cu electricitate. E bizar, deci, că e primul Lamborghini care nu oferă performanţa sa maximă cu aceeaşi consistenţă cu care sunt obişnuiţi fanii şi proprietarii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
14,835
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!