Deşi mulţi producători şi-au revizuit planurile pentru maşini electrice în Europa, Ford nu renunţă la ideea pensionării lui Focus şi mai concediază 1.600 oameni în Spania

13 Iunie 2024, 09:29
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni, pe fundalul unor temperări de creştere pentru maşinile electrice, iar pentru unele mărci pe fundalul unor scăderi mari, mai mulţi producători şi-au revizuit planurile pentru maşini electrice, anulând platforme noi pentru acestea, ca în cazul Mercedes, anunţând păstrări în producţie pe termen mai lung a unor motoare cu combustie ca în cazul VW, punând în producţie modele cu combustie în familiile de modele care se declaraseră pur electrice la lansările din ultimii ani, precum Stellantis, sau suspendând construcţia de fabrici de baterii pentru maşini electrice, ca Mercedes şi Stellantis în parteneriat. Ei bine, Ford nu pare să se lase influenţat de aceste tendinţe şi anunţă că nu renunţă la ideea de pensiona şi modelul Focus, unul car genera cândva vânzări masive în Europa, iar odată cu pensionarea acestuia, fabrica din Saarlouis, Germania, rămâne într-o inerţie latentă, cu majoritatea oamenilor concediaţi, fără a mai produce un alt model.
Presa germană spera că Ford se va răzgândi în noul context, iar fabrica din Germania va rămâne operaţională. Însă cei de la Ford au anunţat tare şi fără echivoc că decizia de a pensiona Focus nu va fi revizuită. „Noi ne-am făcut deja planurile şi amânările nu fac parte din ele”, au spus cei de la Ford, anunţând că asta rămâne valabil chiar dacă UE va decide eventual vreo relaxare de restricţii.
Totuşi, compania şi-a ajustat termenul limită de renunţare la maşinilor cu combustie în Europa nu în 2030, ci în 2035. Însă se pare că alte modele, precum Kuga fabricat în Spania, sau Puma, fabricat în România, vor fi cele care vor continua să facă vânzări.
În acelaşi timp, săptămâna trecută Ford a lansat modelul electric Explorer în producţie la fabrica sa din Koln, Germania, modelul fiind o paralelă tehnică a lui VW ID.4.
Nici pentru fabrica Ford din Valencia, Spania, perspectivele nu arată prea bine, întrucât Ford a anunţat acum că va concedia 1.600 oameni acolo, şi asta după ce anul trecut a mai concediat 1.100 oameni tot aici.
Acum la această fabrică importantă muncesc 4.700 oameni, şi, chiar dacă anterior aici se fabricau multe alte modele, în special monovolume, acum fabrica mai asamblează doar modelul Kuga.
2
10,978
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!