(FOTO) Furtuna de astă noapte din Chişinău a rupt zeci copaci din rădăcină şi mii de crengi, avariind maşini şi fire electrice

12 Iunie 2024, 09:12
Redacţia PiataAuto.md
Noaptea de azi a fost una de muncă non stop în Chişinău, după ce aseară târziu o furtună puternică a rupt sute de crengi mari, ba chiar a pus la pământ şi copaci întregi. Toate astea au dus a avarierea unui număr mare de maşini, şi la ruperea firelor electrice în multe părţi ale Chişinăului. În rezultat, poliţia, salvatorii de la IGSU al MAI, echipele de intervenţie ale operatorului de electricitate şi echipele de la primărie au avut de muncă toată noaptea pentru a curăţa urmările furtunii.
Din fericire nu au fost raportate răniri de persoane, însă numărul maşinilor care au avut de suferit e uriaş.
Multe din ele sunt pot fi cu siguranţă declarate daună totală, din cauza a cât de avariate sunt şi cât ar costa o eventuală reparaţie.
Au fost luate vânt şi unele staţii de aşteptare a transportului public.
De asemenea, copacii şi crengile căzute au blocat foarte multe drumuri şi era nevoie de îndepărtarea lor pe parcursul nopţii, pentru a nu avea blocaje totale în oraş dimineaţa.
La un moment dat pe parcursul nopţii poliţia a solicitat cetăţenilor să nu iasă din casă dacă pot, întrucât firele electrice căzute, apa din jur şi copacii sau crengile din jur ar genera şi pericol de electrocutare.
Din aceeaşi cauză a fost deconectat iluminatul public pe unele străzi mai afectate, precum 31 August 1989, Vadul lui Vodă, Constantin Bernardazzi, Trandafirilor, Munceşti, Alba Iulia, Nicolae Costin, Constantin Stere, Serghei Lazo.
La orele dimineţii, primăria raporta că serviciile sale au muncit toată noaptea, dar la orele dimineţii încă mai existau străzi unde era nevoie să se intervină, deci dificultăţi vor exista cel puţin în prima parte a zilei.
Ieri serviciul hidrometeorologic de stat a emis un cod galben de avertizare de furtuni intense cu averse. Însă de această dată urmările au fost mult mai grave şi decât în cazul altor avertizări meteo similare.
1
1,188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!