Încă un pod din Moldova a fost reconstruit exact în termenul promis, fiind gata de inaugurare

27 Iunie 2024, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ieri scriam despre podul de pe şoseaua Balcani de lângă Chişinău, care marchează recorduri la viteza de instalare a grinzilor sale, jumătate din ele fiind instalate în doar câteva zile, şi ne întrebam dacă Moldova a ajuns să reconstruiască poduri la fel de repede ca-n China, azi aflăm că un alt pod, situat în orăşelul Basarabeasca din sudul Moldovei, a fost reconstruit exact în termenul promis şi e gata de inaugurare în câteva zile.
E vorba de podul situat pe traseul R3, la kilometrul 95,470, situat în intravilanul oraşului Basarabeasca, între cele două părţi ale oraşului, cea vestică şi cea estică.
Podul asigură traversarea peste râul Cogâlnic, iar traseul din care face parte e important atât pentru circulaţia în interiorul oraşului, cât şi pentru circulaţia internaţională, întrucât oraşul Basarabeasca e situat la hotar cu Ucraina, iar de la pod până la punctul de trecere a frontierei e o distanţă de doar 2,9 km.
Cei de la ASD au publicat imagini cu starea de acum câteva zile a podului, menţionând că acum se fac ultimele lucrări simple la el, de genul vopsirii balustradelor şi amenajarea finală a terenului de sub pod.
Termenul de finalizare, conform contractului, era de 30 iunie 2024, şi exact la 30 iunie acest pod va fi complet finalizat, gata pentru inaugurare şi recepţie finală.
Podul a beneficiat de o structură reconstruită, dar şi de elemente de protecţie împotriva eroziunii a structurilor de la cele două capetele ale podului. Desigur, întreaga parte carosabilă e nouă, cu asfalt şi toate părţile aferente de infrastructură rutieră.
1
6,737
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!