Podul de la Brăila, Golden Gate-ul României, are din nou probleme, după ce a fost asfaltat de 3 ori în ultimul an

12 Iunie 2024, 10:23
Redacţia PiataAuto.md
Podul de la Brăila, cea mai mare construcţie de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, care trebuia să fie un exemplu al realizării cu excelenţă a unor construcţii complexe, e marcat de nesfârşite probleme de la inaugurarea sa. După ce a fost asfaltat de trei ori în ultimele 12 uni, podul are iarăşi probleme acum
Asfaltul e din nou denivelat, traversările podului făcându-se din nou cu zdruncinări constante ale maşinilor. Şi asta în pofida faptului că ultima reparaţie a avut loc în aprilie, când a fost asfaltat pe o întreagă bandă, în a 3-a intervenţie la asfalt de la inaugurare.
Podul de la Brăila, care a costat 500 milioane euro, fiind construit de o asociere de companii, una italiană şi alta japoneză.
De la inaugurarea sa la 6 iulie 2023, au fost remarcate şi strânse sute de buloane la parapete, au fost remarca probleme cu fisuri la unele grinzi şi elemente de susţinere ale podului, a existat şi un fenomen de tasare la urcarea dinspre Brăila, iar asfaltul văluros pare a fi o problemă cronică.
Până în prezent, podul nu a trecut recepţia finală, din cauza defectelor sale, autorităţile menţionând că acesta va fi recepţionat când vor fi eliminate toate neajunsurile.
Au existat în spaţiul public mai multe acuzări faţă de constructor că acesta ar avea o atitudine neglijentă faţă de aceste probleme şi ar folosi materiale necorespunzătoare în calitate şi parametri tehnici. Acesta acuza iniţial că maşinile prea grele ar circula în ore interzise pe pod, pe timp de caniculă.
Acum se pare că va fi nevoie de o nouă mare asfaltare. Şi pare tot mai clar că există o altă cauză a degradării atât de rapide a asfaltului, care nu ţine atât de asfaltul propriu-zis, cât probabil de vibraţii şi oscilaţii prea mari a părţii carosabile. Prin urmare, până la rezolvarea problemei cauza, e posibil ca simptomele sale să continuă să apară.
2
4,731
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!