Un nou traseu din zone pitoreşti din Moldova, a fost reconstruit după ce alunecările de teren l-au făcut anterior aproape impracticabil

2 Iunie 2024, 08:52
Redacţia PiataAuto.md
Un nou traseu din Moldova, ce trece prin zone excepţional de pitoreşti, a fost acum reconstruit după o situaţia atipică în care el intrase în reparaţii acum mai bine de un an, dar în primăvara anului 2023 alunecările de teren au zădărnicit lucrările de atunci şi l-au făcut aproape impracticabil. E vorba de traseul G64, cuprins între traseul R6 — Băneşti — Teleneşti — Budăi — şi traseul M5.
Alunecările de teren avuseseră loc în aprilie 2024, pe o distanţă de circa jumătate de kilometru de traseu, în zona în care traseul traversează pădure Teleneşti, la sud de oraşul Teleneşti.
Aceste alunecări rupseseră porţiuni mari din asfalt şi carosabil şi aduseseră teren pe mai sus pe o altă parte din traseu, iar circulaţia în siguranţă nu mai iar posibilă.
Acele lucrări, ce derulau pe atunci, au fost sistate, pentru că nu mai aveau sens, şi a fost reconfigurat caietul de sarcini al licitaţiei, care trebuia să remedieze şi probleme grave cauzate de alunecări, asigurându-se că în viitor acest risc va fi minimizat.
Astfel, drumul a fost reconstruit, cu tasări suplimentare în zonele vulnerabile şi construire de elemente menită să susţină terenul şi să evite alunecări în viitor.
Totodată, întregul traseu a fost adus la standarde europene veritabile, cu acostamente corecte, cu scurgeri de ape pluviale, cu o fundaţie corectă a drumului şi, bineînţeles, cu parapete şi indicatoare rutiere, pentru circulaţie în siguranţă.
Şi adevărul e că acum să circuli pe aici, prin curbele din această zonă, e o adevărată plăcere, traseul trecând prin zone superbe de relief din Moldova.
2
6,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!