(VIDEO) Atelierul german Stern Garage a creat un Mercedes SG65, punând un V12 biturbo pe un W124

6 Iunie 2024, 19:51
Redacţia PiataAuto.md
Atelierul german Stern Garage e unul din cele care nu ţine neapărat să vândă doar maşini complet modificate, fiind mai mult decât fericit să vândă fanilor piese separate, pentru ca aceştia să poată trece singuri prin toată plăcerea unui proiect de modificare a maşinilor, eventual cu mâinile proprii. Dar uneori şi cei de la Stern Garage îşi pun talentul în transformări cap-coadă ale unor maşini. Şi adeseori ies la final cu creaţii superbe. Ceea ce au creat acum, însă, depăşeşte orice imaginaţie.
Aceştia au luat la bază un legendar Mercedes 500E, acea renumită ediţie supremă a lui W124, care fusese creată de Porsche pentru cei de la Mercedes, ia apoi a şi fost produsă tot de Porsche. Astăzi asemenea maşini de vând de obicei cu sume de 6 cifre, cele în stare bună ajungând cu uşurinţă la 300 mii euro şi mai mult, uneori chiar spre jumătate de milion.
Şi de parcă această exclusivitate n-ar fi fost de ajuns, cei de la Stern Garage au scos motorul V8 original şi au pus în locul lui un motor Mercedes V12 biturbo de 6,0 litri, pe care l-au desăvârşit până la o putere supremă de 700 CP, cu un cuplu maxim de 1.000 Nm!
Aici trebuie să facem doar o pauză de conştientizare, pentru a ne da seama cum sună însăşi combinaţia şi ideea de a avea un Mercedes W124 cu 700 CP şi 1.000 Nm, scoşi dintr-un imens motor V12!
Meşterii germani nu s-au limitat, însă, doar în a-i pune maşinii un motor mai puternic şi o cutie care să faţă cuplului. Au modificat toată suspensia pentru a-i asigura un control demn de motorsport.
Iar maşina finală a fost uşurat prin înlocuirea unor piese de caroserie din oţel cu altele identice vizual, dar create acum, din fibră de carbon. E valabil pentru aripi, bare de protecţie şi praguri laterale.
Cel mai curios şi totodată discret detaliu e că vitezometrul analogic a fost redesenat în stilul original, dar gradaţiile au ajuns acum până la 400 km/h!
Iar cei de la Stern Garage sugerează că proprietarul unei asemenea maşini poate să exploreze cu ea viteze până spre limita vitezometrului. Ca acest fapt să fie posibil, W124 a fost echipat cu discuri de carbon şi ceramică imense, de 400 mm!
Este, deci, probabil cel mai profund şi ambiţios modificat Mercedes W124 din câte am văzut văzut vreodată, unde nu s-a optat doar pentru un singur element dus la performanţă de vârf, ci au fost prevăzute toate componentele, până la nivelul performanţei de hypercar!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,355
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!