(VIDEO) Renumitele Mitsubishi Lancer Evo şi Subaru Impreza WRX STi din emisiunea The Grand Tour şi-au dat din nou un duel

29 Iunie 2024, 15:04
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai bine de un an, cei de la The Grand Tour difuzau episodul Scandi Flick, în care cei trei protagonişti — Richard Hammond, James May şi Jeremy Clarkson — conduceau trei maşini cu gene de raliu prin ţările scandinave, cele 3 modele fiind Audi RS4, Mitsubishi Lancer Evo VIII şi Subaru Impreza WRX STi. Ei bine, acel episod a fot dur pentru ele, în special pentru Mitsubishi, cu care May a suferit un accident, dar maşinile au supravieţuit, iar acum două dintre ele şi-au dat din nou întâlnire pentru un duel.
După filmări, atât Subaru, cât şi Mitsubishi, au fost reparate profund, restaurate chiar. Mai mult ca atât, Subaru a beneficiat şi de modificări de performanţă la motor, care i-au adus puterea la 500 CP.
Autorii canalului Drivetribe, printre care se numără şi Richard Hammond şi fiica sa, l-au invitat şi pe fostul Stig de la Top Gear, Ben Collins, pentru a pune faţă în faţă aceste două modele legendare, care aveau fani atât de înflăcăraţi, încât dezbaterea care dintre ele e un model mai bun e un perpetuă, şi în stare să aprindă spiritele oricând.
Totul a început cu experimentarea relativă lentă a celor două maşini pe circuit de către Izzy, fiica lui Richard Hammond, apoi şi de către Mike, prezentatorul principal de la Drivetribe.
Adevărat verdict urma să fie dat de fostul Stig, însă, pentru că el avea să gonească aceste maşini pe circuit, în încercarea de a obţine un timp minim. Şi întrucât Subaru are o putere mai mare a motorului său, toţi aşteptau că anume el va fi învingătorul.
Dar pe circuit, Mitsubishi Lancer Evo VIII s-a dovedit a fi mult mai capabil să ţină aderenţa şi echilibrul, astfel încât a putut lua virajele cu viteză mai mare, făcând uz şi de o elasticitate mai bună a motorului şi cutiei de viteze.
În final, deşi Subaru din filmuleţ a fost mult mai puternic, tot Mitsubishi Lancer Evo VIII a fost mai rapid, înregistrând un timp cu jumătate de secundă mai mic pentru turul său circuit!
Şi tocmai când era să se dea marele verdict că Mitsubishi e mai bun decât Subaru din aceste două legende, Mitsubishi s-a pomenit cu volantul distrus şi n-a putut ajunge pe propriile roţi înapoi la atelierul protagoniştilor.
Vezi totul în video-ul de ma jos.
1
2,200
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!