Mercedes a primit una din cele mai mare comenzi din istorie şi va produce peste 1.500 camioane Zetros pentru forţele de apărare din Canada

18 Iulie 2024, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Divizia de camioane de la Mercedes mai are în producţie o familie de modele despre care se vorbeşte foarte rar, numită Zetros. Sunt cele mai durabile şi capabile camioane pe care pe produce producătorul german, mult mai mari decât gama Unimog. Camioanele Zetros sunt o paralelă pentru Tatra din Cehia, dacă vrem, având tracţiune de obicei pe toate punţile, sau pentru alte camioane cu un mare accent pe simplitate în construcţie, dar capacităţi extraordinare d trecere şi durabilitate în timp. Acum Mercedes anunţă că a primit una din cele mai mari comenzi din istorie din partea forţelor de apărare din Canada. Producătorul german va fabrica şi livra peste 1.500 camioane Zetros pentru canadieni.
Cifra de 1.500 camioane e uriaşă pentru orice producător de camioane militare, pentru unii apropiindu-se de numărul de camioane produse anual. În cazul Mercedes-Benz, compania nu divulgă cifrele anuale exacte de producţie, diluându-le printre alte categorii, dar putem prezuma că cifra de 1.500 poate chiar depăşi cifrele anuale din unii ani. Mai mult ca atât, analizând datele publice din istoria comenzilor plasate de forţele de apărare din ultimii 15 ani pentru camioane Zetros, de obicei cifrele sunt de câteva zeci de unităţi sau sute de unităţi. Doar Algeria are o comandă plasată pentru 2.000 camioane, ea fiind dispersată pe mai mulţi ani.
Cele 1.500 camioane Zetros, comandate acum de Canada, vor fi folosite pentru logistica forţelor armate, şi contractul implică şi alţi constructori care vor produce remorci pentru aceste camioane, iar compania Soframe va fi responsabilă de blindajul lor.
Mercedes spune că această comandă din partea Canadei cuprinde peste 1.000 de camioane Zetros uşoare, 4x4, cu doar două axe.
Alte 500 de camioane, însă, vor fi din cele cu 4 axe şi tracţiune 8x8, dintre cele mai mari şi mai capabile din gama Zetros.
Camionul Zetros 8x8 a fost actualizat de curând cu o nouă configuraţie a punţilor, două în faţă şi două în spate, şi foloseşte acum un motor diesel de 510 CP, cu 6 cilindri în linie şi 12,8 litri capacitate. Acest propulsor e cuplat la o cutie automată Alisson, creată pentru exploatare în condiţii dure. Camionul 8x8 are capacitatea standard de a înainta în ape de până la 1,50 metri adâncime.
Camioanele Zetros sunt concepute pentru a fi compatibile cu combustibilul de standard NATO şi pentru a fi compatibile cu transportul la bordul avioanelor cargo militare, folosite de ţările NATO. Prin urmare, integrarea lor în lanţurile logistice ale acestor ţări nu presupune adaptări speciale.
Mercedes spune că actualul contract vine la pachet şi cu un program multianual de garanţii şi mentenanţă tehnică a acestor 1.500 camioane, care va garanta funcţionarea lor ireproşabilă pe termen lung în flota forţelor canadiene.
2
61,530
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!