O Toyota Land Cruiser 80 din 1997, cu parcurs mic, dar absolut standard, a fost vândută la un preţ record de 170 mii dolari

11 Iulie 2024, 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Cine ar fi crezut vreodată că o simplă Toyota Land Cruiser 80 — un model foarte respectat de altfel, dar totodată unul practic şi durabil în primul rând — ar putea ajunge să fie vândut cu 170 mii dolari? Nu, nu e vreo ediţie specială, e un model absolut standard, dar anume ăsta a fost preţul cu care acest exemplar tocmai a fost vândut în SUA.
Singurul atribut unic al său e cifra de doar 4.700 mile parcurse în istoria sa, care echivalează cu circa 7.500 km. Şi întrucât în zilele noaste e mai greu să găseşti asemenea modele în starea lor de stoc, decât modificate, tocmai asta se pare că i-a şi ridicat valoarea atât de mult.
Maşina a fost fabricată în 1997 şi are sub capotă un motor pe benzină, cu 6 cilindri în linie, de 4,5 litri, cuplat la o cutie automată cu 4 trepte.
Pentru că e un offroader din acele timpuri, maşina are şi demultiplicator de cuplu, şi blocaje mecanice de diferenţiale.
Interiorul e unul luxos, tapiţat cu piele bej, până şi panourile portierelor având căptuşeli generoase de piele. Nu lipsesc nici inserţiile specifice anilor 90, care făceau aluzie la lemn şi reprezentau în cazuri foarte rare lemn natural.
Consola centrală are un sistem audio cu CD şi casete, un fapt care ar putea fi important în lumina tendinţelor actuale, prin care casetele reintră în modă.
Starea tehnică a maşinii e impecabilă, menţionându-se lucrări periodice de schimbare a uleiului, chiar dacă parcursul a fost atât de mic. Ultima schimbare de ulei a avut loc cu 500 mile în urmă.
Vânzarea acestei maşini cu 170 mii dolari acum a stabilit un nou record în SUA, pentru cel mai scump Land Cruiser 80 tranzacţionat la o licitaţie. Şi dacă a fost de acord cineva să plătească atât de mult pe ea, cu siguranţă a văzut în ea valoarea care să justifice această investiţie.
1
22,122
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!