(VIDEO) Două cele mai puternice maşini pe care le-a produs America vreodată, Dodge Demon 170 şi Lucid Sapphire, şi-au măsurat forţele în întreceri directe

12 Iulie 2024, 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Dodge Challenger Demon 170 a fost capodopera de adio, demenţială şi eliberată de orice limitări convenţionale, pe care inginerii Dodge şi-au dorit să o creeze atunci când li s-a spus că a venit timpul să pensioneze aceste model cu istorie glorioasă. Cu 1.025 CP la activ, maşina a fost menită se fie mai puternică decât Tesla S Model Plaid, pentru a pleca învingătoare în istorie. Doar între timp a mai apărut şi Lucid Air Sapphire, versiunea cu performanţă de top a producătorului de electrice Lucid Motors. Iar acesta livrează deja 1.234 CP, fiind mai greu, bineînţeles. Cine ar putea învinge o asemenea întrecere?
Înainte de a ne lăsa duşi de intuiţie, spunând că modelul electric trebuie să învingă, amintim că Demon 170 a fost creat de ingineri special pentru acceleraţii fulminante, având o punte spate cu roţi mai late, optimizate pentru aderenţă maximă, şi un motor şi cutie setate să dezlănţuie puterea instantaneu.
De fapt, autorii video-ului au organizat două locaţii pentru două întreceri diferite, unul fiind un circuit cu asfalt normal iar celălalt — două piste specializate pentru drag racing, cu asfaltul dus până la nivelul unei suprafeţe lipicioase, cu aderenţă mult mai bună.
Prima cursă, pe asfalt normal, a fost un dezastru pentru Dodge. Acesta aproape că n-a putut obţine o aderenţă minim necesară încât să poată rămâne un concurent redutabil, aşa că a ajuns să fie învins la o diferenţă uriaşă, de un sfert din distanţa circuitului.
Apoi a urmat şi întrecerea pe circuitul de drag racing, însoţită şi de explicaţii detaliate cum funcţionează măsurările acolo. Într-un final, ambele maşini erau la linia de start, în singurul loc în car Dodge ar fi trebuie să se simtă în apele sale.
Dar rezultatul a fost din nou unul cu o discrepanţă majoră, Lucid învingându-l detaşat şi fortificându-şi astfel victoria până la absolut.
Diferenţa a fost mai mică decât în primul caz datorită aderenţei mai bune, dar totuşi, cele două maşini văzute alături în plină acceleraţie sugerează clar că două dintre cele mai puternice pe care le-a construit American vreodată fac parte din două epoci absolut diferite.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
18,731
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!