(VIDEO) Renumitul Jay Leno a încercat să afle secretele Cadillac-ului prezidenţial şi muncii cu el de la doi agenţi

13 Iulie 2024, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul comediant şi colecţionar de maşini Jay Leno a încercat să afle secretele Cadillac-ului prezidenţial şi muncii cu el de la doi agenţi din serviciile secrete, responsabili de paza preşedintelui şi însoţirea convoiului. Limuzina prezidenţială cu indicele 002 a venit în garajul lui Jay Leno pentru asta.
Maşina e plină de tehnologii şi dotări care sunt ţinute în secret din motive de siguranţă, dar unele detalii tot au fost menţionate. Spre exemplu, platforma maşinii, deşi ea are o siluetă de sedan alungit, e una de SUV, de fapt, fiind mai aproape de Escalade decât de CTS sau alte sedanuri Cadillac.
Roţile sunt practic de mărimea celor de camion sau autobuz, cu o înălţime foarte mare a peretelui lateral, care mai e şi ranforsat pentru a oferi protecţie şi susţinere a maşinii în cazul depresurizării. Maşina pare să aibă şi sistem de umflare automatizată a roţilor.
Deşi limuzina nu a fost deschisă pentru a fi văzută în interior, pentru că şi asta e secret, cei doi agenţi au dezvăluit totuşi că acolo există dotări de confort din limuzinele premium, precum încălzire sau ventilarea banchetei spate, masaj oferit de aceasta şi poziţii variabile pentru relaxare maximă.
Agenţii spun că în toate călătoriile de departe, avionul transportă cel puţin două asemenea maşini şi au avut parte şi de situaţii în care una a rămas nemişcată în drum, după ce a alimentat la o benzinărie locală, iar o furtună cu inundaţii a adus apă cu mâl în rezervorul subteran al benzinăriei. Apa a nimerit în rezervorul limuzinei prezidenţial şi motorul a oprit în cele din urmă la ieşirea din benzinărie. Au pornit pompa de benzină de rezervă din rezervor — semn că maşina are sisteme dublate ca în aviaţie — însă problema n-a fost rezolvată.
Cu o altă limuzină pe platformă de Chevrolet Suburban, care e concepută să fie mai discretă, au avut problema compresorului de aer condiţionat, care i-a făcut să meargă 45 minute prin trafic cu aer cald suflat în habitaclu, cu tot cu preşedinte, fără posibilitatea de a deschide vreun geam.
Aceştia mai spun că acest Cadillac prezidenţial e atât de mare, încât are zona oarbe imense, la care trebuie să fie precaut, în special la mersul în coloană.
Jay Leno a presupus că maşina merge foarte lent de cele mai multe ori, însă agenţii l-au contrazis, spunându-i că de fiecare dată când se merge încet, sunt mai multe riscuri, şi că de fapt ei preferă viteza ceva mai mare, pentru că e mai sigur.
În final, cei doi agenţi şi colegii lor au fost suficienţi de deschişi încât să permită filmarea procesului de urcare a două asemenea limuzine Cadillac la bordul unui avion cargo responsabil de însoţirea preşedintelui SUA în deplasările sale.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,306
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!