(VIDEO) Tesla a permis pentru prima dată accesul unor youtuberi în interiorul fabricii sale din Germania, unde se produce câte un Model Y la fiecare 45 secunde

26 Iulie 2024, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Fabrica Tesla de lângă Berlin, Germania, e descrisă adeseori chiar de Tesla drept cea mai tehnologizată din lume dintre toate fabricile pe care le operează producătorul american în lume. Dar până acum ea era notoriu de închisă şi indisponibilă pentru orice din afară, toate imaginile disponibile în mediul online venind de obicei de la filmări publicate tot de Tesla. Acum, însă, Tesla a decis să permită pentru prima dată accesul unor youtuberi şi jurnalişti, ca aceştia să poată asista pe viu la proces de producţie şi să arate astfel lumii cum funcţionează această fabrică cu procese geniale de eficientizare a producţiei.
Probabil unul din motivele pentru care Tesla a decis să lase fabrica filmată din interior e pentru că ea e supusă permanentelor atacuri şi provocări din partea a tot felul de organizaţii din Germania, care îi invocă tot felul de lucruri şi o pun într-o lumină proastă. Fabrica a trebuit să-şi sisteze de câtva ori producţia doar în acest an, generând pierderi uriaşe din cauza acelor pauze. Şi cu siguranţă dacă mai multe lume ar cunoaşte şi ar admira ce se întâmplă pe interior, atunci şi susţinerea publică a fabricii în Germania ar fi mai mare, iar inamicii acesteia n-ar mai îndrăzni să o atace atât de vehement.
Iar genialitatea proceselor vine din componente deja oarecum cunoscute despre Tesla, precum Gigacast, care reuşeşte să preia aluminiu brut şi în doar câteva secunde, printr-o singură operaţiune, să producă o singură piesă imensă drept structură centrală a caroseriei.
Doar această operaţiune reduce timpul şi energia necesară producerii a 70 de componente mici şi sudării lor ulterioare, toate ocupând de obicei o lungă parte a liniei de producţie. Aici totul se face dintr-o mişcare, economisându-se timp şi resurse.
Youtuberii au putut să vadă şi imensa linie de vopsire a maşinilor şi modul absolut automatizat, cu verificări electronice, în care se lucrează acolo. Datorită acestei linii atât de mari, sunt posibile şi culori speciale multistratificate, dar se reduce la un minim absolut şi rata defectelor.
Per total, în această fabrică un exemplar nou de Tesla Model Y părăseşte poarta finală o dată la fiecare 45 secunde, sau cel puţin asta e capacitatea. Capacitatea anuală de producţie la o singură fabrică din Germania e de 500.000 exemplare!
Vezi întregul proces de producţie, cu comentarii şi informaţii adiţionale, în video-ul de mai jos.
1
3,637
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!