(VIDEO) Toyota a prefaţat un nou motor de performanţă cu 4 cilindri, pe care-l pregăteşte pentru entuziaştii propulsoarelor cu combustie

17 Iulie 2024, 12:19
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape două luni, producătorii niponi Toyota, Mazda şi Subaru îşi anunţau o mare colaborare pentru a salva motoarele cu ardere internă într-o epocă a electrificării, cei trei producători divizându-şi între ei ariile de propulsoare pe care le vor dezvolta, mizând pe faptul că până şi într-o epocă dominată de electrificare motoarele cu combustie cu un randament mai mare ar putea avea un viitor, inclusiv prin folosirea eventuală a combustibililor sintetici. Inginerilor de la Toyota le revenea dezvoltarea de motoare cu combustie cu 4 cilindri în linie, iar acum Toyota prefaţează primul asemenea motor din această epocă nouă, care e unul creat pentru pasionaţii de performanţă.
Noul motor a fost prefaţat într-un video realizat de publicaţia proprie a producătorului nipon, Toyota Times. Un protagonist al acestei publicaţii a mers într-o locaţie de teste a celor de la Toyota, iar acolo i s-a prezentat un prototip al unei maşini sport, aflat deocamdată în dezvoltare şi din această cauză acoperit în imagini, echipat cu noul motor.
Din interior se poate prezuma că acest prototip ar fi un Lexus IS, iar aici fanii vor sta cu sufletul la gură, gândindu-se dacă nu cumva şi viitorul IS F va renunţa la fabulosul motor V8 şi va trece la un motor cu 4 cilindri în linie, cum a făcut-o şi Mercedes-AMG C63. Indiciile de acum nu par să sugereze asta, noul motor de 4 cilindri având mai degrabă rolul de a servi unei motorizări cu tentă sportivă, dar nu IS F. Şi, desigur, el ar putea ajunge şi în gama Toyota pe modele sport, inclusiv viitoare GR.
Ceea ce putem remarca din video-ul publicat de Toyota Times e sunetul foart profund şi plăcut al noului motor cu 4 cilindri, fapt care sugerează că acesta trebuie să vină cu un ingredient deosebit, fie pe partea de admisie şi arbori cu came, fie la raport de compresie, cu o cursă mai scurtă eventual.
Partea frumoasă e că acest sunet denotă că Toyota l-a ajustat cu adevărat pentru plăcere şi performanţă, aşa că viitoarele modele care vor primi noul propulsor ar putea fi la fel de adorate cu sunt modelele GR azi.
În video, propulsorul e cuplat cu o cutie de viteze automată, şi aparent e una nouă din felul în care se manevrează. De asemenea, Takashi Uehara, şeful diviziei de motoare de la Toyota, cel care conduce maşina, spune că motorul e poziţionat mai jos şi mai spre posterior, în spatele axului frontal, permiţând o distribuţie mai bună a greutăţii pe maşină. De asemenea, acesta spune că inginerii Toyota au reuşit să atingă emisii excepţional de mici cu noul motor.
Aşadar, Toyota îşi menţine cursul său de neclintit pentru motoarele cu combustie, iar partea admirabilă e că, deşi producătorul pare uneori un dinozaur în contextul electrificării, aceste noi motoare cu combustie par să pună mult mai mult accent pe pasiunea veritabilă în condus, ceea ce a lipsit mult timp celor de la Toyota.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
3
38,756
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!