Chinezii au lansat noul BYD Seal 06 GT, un model electric care să concureze direct cu Hyundai Ioniq 5 în Europa

28 August 2024, 18:22
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la BYD trec la o nouă etapă de cucerire a pieţei europene şi lansează un model electric într-un segment care e popular mai ales în Europa, cel al hatchback-urilor. Noul BYD Seal 06 GT vine să concureze direct în segmentul lui Hyundai Ioniq 5 şi, bineînţeles, are toate şansele să se lanseze cu un preţ mai mic.
Noul model preia din liniile de design ale sedanului Seal, care a devenit deja recunoscut în Europa, dar ar dimensiuni aproape identice cu Ioniq 5, măsurând 4,63 metri lungime. Modelul chinezesc nu vrea să facă nicio aluzie la o posibilă siluetă de SUV, mizând doar pe cei ce şi-ar dori un hatchback întrucât BYD are suficiente modele care să profite de curentul SUV-urilor.
Noul BYD Seal 06 GT face uz de ultima iteraţie a platformei tehnice BYD, numită Platform 3.0 Evo şi cel mai probabil foloseşte o arhitectură de 800 volţi, întrucât şi BYD Seal a trecut de curând la ea. Bateria e de tip LFP, aşa cum se întâmplă la toate BYD-urile electrice moderne.
Modelul va avea şi versiuni cu tracţiune spate, şi cu tracţiune integrală. Motorizarea incipientă va livra 214 CP, în timp ce motorizarea cu tracţiune integrală mai adaugă un electromotor pe puntea faţă şi ajunge la o putere cumulată de 415 CP!
Prin urmare, chinezii vor concura şi într-un segment al modelelor electrice super performante, iar la un preţ potrivit, modelul chiar ar avea şansa să atragă cumpărători în Europa.
Bateria de bază a noului model va avea o capacitate de stocare de circa 59,5 kWh, dar va exista şi una mai mar, de aproape 73 kWh. Autonomia anunţată în cazul bateriei mari ajunge la 600 km, însă asta e valabil în ciclul de omologare chinezesc, prin urmare până la omologarea europană cifra ar putea fi ajustată.
Chinezii n-au anunţat încă preţurile pentru noul model, dar acest Seal 06 GT se bazează pe conceptul Ocean-M, iar atunci când l-au dezvăluit, cei de la BYD spuneau că ţintesc un preţ de piaţă de circa 21-28 mii dolari.
1
1,429
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!