(VIDEO) Acesta e un BMW 2002 clasic, recreat cu caroserie realizată complet din fibră de carbon de un francez producător de plăci de surf

29 August 2024, 13:45
Redacţia PiataAuto.md
BMW 2002 a fost unul din modelele cu adevărat marcante în istoria mărcii bavareze, care a ajutat la schimbarea percepţiei mărcii spre una cu caracter sportiv. În special unele versiuni precum 2002tii sau turbo au pus bazele imaginii de sportivitate BMW pe care-l ştim azi. E firesc, deci, că există o mulţime de pasionaţi în lume, care preţuiesc în mod special acest model din istoria BMW. Iar unul din cei mai aprigi dintre ei e un francez, specializat în producţia de plăci de surf, pe nume Paul Leferve, care şi-a zic că poate recrea BMW 2002 într-un mod şi mai savuros decât original, folosind fibra de carbon.
Acesta are un atelier numit The Son of Cobra, iar creaţia sa nu e făcută într-un singur exemplar, ci poate fi replicată pentru toţi cei care-şi doresc. Partea cea mai impresionantă e că Paul a recreat absolut toate piesele de caroserie din fibră de carbon, fără excepţie!
Mai mult ca atât, precizia cu care e-a făcut e atât de mare, încât toate elementele decorative originale pot fi folosite cu aceleaşi puncte de fixare, astfel încât maşina reţine un aspect autentic, aproape de original, modificat doar de garda la sol mai joasă şi lipsa barelor clasice, într-un stil lowride.
Dar marele avantaj al acestor modificări vine, desigur, din reducerea substanţială a greutăţii. Deşi maşina foloseşte un motor mai greu, o cutie mai grea şi multe elemente de ranforsare suplimentare, ea cântăreşte oricum 815 kg!
Şi această greutate e menajată de o putere de 210 CP, măsurată la roată. Prin urmare, maşina rezultată e de-a dreptul savuroasă. Motorul e un S14, dar şi acesta e modificat.
Mai departe, însă, toate micile detalii au fost tratate cu aceeaşi atenţie supremă. Fie că e vorba de mici componente mecanice, sau de cele estetice, precum grila clasică sau mânerele de uşi, acestea sunt fie originale, fie recreate cu materiale mai uşoare, dar făcute să arate în acelaşi stil, al aceleiaşi perioade.
Chiar şi planşa de bord e făcută din fibră de carbon. Şi e vopsită cu o vopsea cu textură specială, pentru a arăta similar, dar de fapt, ea e mult mai uşoară şi totul musteşte a greutate redusă şi agilitate extraordinară.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,340
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!