(VIDEO) Canadienii au creat primul Ineos Grenadier blindat, iar astfel offroader-ul cu siluetă de Aro poate avea acum misiuni ca-n filme

4 August 2024, 15:56
Redacţia PiataAuto.md
Ineos Grenadier, offroader-ul care aminteşte inevitabil prin silueta sa de Aro 244, a fost creat prin eforturile companiei lui Jim Ratclife de a păstra în lume un model cu adevărat capabil de înaintare în zone dificile ale planetei, fiind totodată şi nepretenţios, după ce se anunţase pensionarea Defender-ului clasic şi înlocuirea lui cu un model mult mai sofisticat. S-au făcut ani de dezvoltare pentru noul Ineos Grenadier, a fost cumpărată şi fosta fabrică smart de la Daimler, din Franţa, care a fost apoi complet reutilată pentru a fi gata de producţia lui Grenadier, iar de ceva timp modelul e vândut pe piaţă, având o reputaţie destul de bună, deşi cifrele sale de vânzări încă-l cataloghează a un model de nişă. Ei bine, acum canadienii de la Inkas, unul din cele mai cunoscute ateliere de maşini blindate din lume, au creat şi primul Ineos Grenadier blindat, iar astfel modelul poate avea noi misiuni dificile.
Pentru că la bază stă un model care se vrea legendar pentru capacităţile sale de trecere şi care ar putea munci în zone foarte neprielnice ale planetei, Inkas a tratat noua sa creaţie în mod corespunzător, pregătind-o să poată face faţă oricărei clime, oricăror condiţii de lipsă de drumuri şi chiar unor misiuni de dificultate extremă.
Maşina are un blindaj complet al celulei habitaclului, la 360 grade. Ea are şi geamuri groase blindate, acum, capabile să reziste unor atacuri foarte elaborate şi sofisticate.
N-a fost scăpat niciun spaţiu dintre uşi sau de la montanţi, ba chiar şi rezervorul de combustibil a fost învelit într-o capsulă blindată.
Foto: Protejarea rezervorului de combustibi

Jantele au o fâşie de policarbonat solid pe mijlocul lor, în interiorul anvelopelor, astfel încât dacă anvelopele rămân fără presiune, jantele continuă să asigure funcţionalitatea maşinii.
A fost asigurat şi blindajul compartimentului motor, astfel încât acesta să poată funcţiona, iar acolo există şi un sistem de stingere a eventualelor incendii. Chiar şi ţevile de eşapament sunt protejate de blindaj.
Există un sistem de camere night-vision, care ar permite vizualizarea împrejurimilor în condiţii de întuneric sau fum, există şi un sistem de asigurare cu oxigen curat în interior, dar o sursă autonomă suplimentară de energie.
Barele de protecţie, chiar dacă arată aproape identic, sunt ranforsate, la fel ca şi toată structura din spatele lor, care e gândită de obicei să absoarbă un impact frontal. Maşina asta a fost făcut să aibă o parte frontală tare, care să poată lovi obstacole din faţa sa, împingându-le, efectiv. Nu ştim dacă asta ar fi permis spre vânzare în UE — cel mai probabil nu — dar canadienii menţionează că au făcut asta pentru Ineos Grenadier, şi nu ne-am mira dacă am vedea acest offroader blindat figurând în viitoare filme de acţiune, la ce calităţi speciale are. Pentru că efectiv maşina asta ar putea trecere prin rafale trase asupra sa, lovind direct şi frontal alte maşini care ar încerca s-o oprească, ferindu-le din faţa sa, apoi ar putea-o lua pe de-a dreptul prin offroad, făcându-se nevăzută.
Motorul, însă, se anunţă a fi rămas acelaşi, de 6 cilindri în linie şi 3,0 litri, scoţând 282 CP din el. Doar că în filmuleţul de prezentare a acestui Ineos Grenadier blindat motorul nu pare să sune ca unul de 6 cilindri, ci ca un V8 enigmatic.
Vezi totul în imaginile de mai jos.
1
4,284
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!