(VIDEO) Cum arată lucrările la toţi cei 320 km ai autostrăzii A7 din România în prezent

14 August 2024, 10:17
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 din România e una din cele ce beneficiază de cea mai mare atenţie din partea publicului, pentru că la ea se lucrează constant în ritm galopant şi pentru că, la cei 320 km care se află în lucru acum, e cea mai mare porţiune de autostradă construită simultan vreodată în România. Autorul unui canal de YouTube din România a filmat de curând toţi cei 320 km ai autostrăzii, pe repede înainte, de unde se poate vedea progresul de facto al lucrărilor pe toată lungimea sa.
Aşa cum spuneam într-un articol de săptămâna trecută, în prezent multe din porţiunile mai plane sunt asfaltate deja, iar cea mai mare parte a lucrărilor are loc la segmentele mai complexe, cu pasaje şi poduri.
Şi majoritatea acestor construcţii sunt deja la un stadiu avansat, având fundaţiile şi pilonii montaţi, iar în cele mai multe cazuri şi o mare parte din grinzi montate sau în proces de montare.
Mai există doar câteva regiuni unde abia se lucrează la forări pentru pilonii viitoarelor structuri. Însă ritmul şi scara lucrărilor e în continuare unul admirabil, cu sute de utilaje care muncesc fără oprire şi cu sute de muncitori pe fiecare din cele trei segmente cuprinse în cei 320 km. Vorbind de distanţa totală de 320 km, numărul muncitorilor implicaţi e de ordinul miilor.
E la fel de adevărat, însă, că există şi porţiuni plane unde nu e pregătit nici măcar terasamentul, în special în apropiere de Adjud, iar acele porţiuni vor mai avea nevoie de multe lucrări făcute la ele. Spre deosebire de regiunile sudice, însă, unde termenul de finalizare e setat pentru finele anului 2024, acele segmente nordice şi centrale vor fi finalizate în 2025.
De asemenea, situaţia e similară, dar cu terenul ceva mai pregătit, în apropiere de oraşul Roman.
Deci, per total progresul şi ritmul e admirabil, însă partea sudică a autostrăzii e cea emblematică, văzută mai des, în timp ce în zona centrală şi nord încă mai e foarte mult de muncă, fapt care se conformează şi termenelor de execuţie, de fapt. E un proiect de infrastructură atât de mare, încât până şi atunci când sunt antrenaţi mii de muncitori şi utilaje, progresul nu poate fi uniform şi foarte rapid. Însă acest progres e vizibil şi prin comparaţie cu o filmare similară de acum jumătate de an, din februarie 2024.
Vezi totul în video-ul de mai jos, publicat recent.
1
7,198
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!