(VIDEO) Cum arată un camion american Peterbilt 389 în zilele noastre, fără grijă de aerodinamică şi consum, ci doar pentru putere şi confortul şoferului

18 August 2024, 10:17
Redacţia PiataAuto.md
Există camioane care evoluează mult cu fiecare nouă generaţie sau producători care lansează camioane noi cu design atât de evoluat, încât se disting imediat din mulţime. Dar există şi camioane care par să nu se schimbe niciodată, deşi trec prin nou şi noi generaţii. Peterbilt e unul din aceste modele care au devenit clasice în producţie.
Modelul 389 a fost produs până de curând chiar dacă producători avea modele mai moderne, pentru că existau mulţi şoferi din America de Nord care îşi doreau stilul ăsta de camion american sadea, rectangular în forme, indiferent de consumul pe care-l generează această lipsă de aerodinamică.
Şi chiar dacă acum 389 figurează oficial ca un model tocmai scos din producţie, modelul mai e adus la show-uri uneori, iar Peterbilt are un succesor numit 589 care arată exact în aceeaşi manieră.
De ce ar alege constant unii şoferi din American asemenea modele? Ei bine, aici cea mai bună explicaţie, din interior, ne-ar putea-o oferi conaţionalii noştri care muncesc în această industrie în America de Nord şi aud experienţele şi preferinţele acestor şoferi.
Dar în mare parte e vorba de faptul că aceste camioane clasice au un stil de design care-i reprezintă şi care a devenit emblematic pentru însăşi meseria de şofer de camion. Pe lângă asta, sunt camioane cu cutii manuale adeseori, cu motoare diesel, unde totul e conceput să aibă minium de fiţe tehnologice, şi mai degrabă protecţii metalice de uzură şi capacitate de anduranţă în condiţii dificile. Un fel de camioane clasice, făcute chiar să reziste la provocările adevărate ale drumului.
Cât confort interior oferă ele? De multe ori e unul decent, dar nu e neapărat cel mai mare lux interior. De curând un asemenea Peterbilt a fost filmat în detalii, la exterior şi interior de autorii unui canal de YouTube.
E un camion echipat cu un motor diesel de 565 CP şi o cutie manuală. Şi abordarea aia de camion simplu, dar durabil, se poate vedea peste tot.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
22,950
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!