(VIDEO) O echipă de designeri şi mecanici din California a creat un Mercedes 300 SL clasic, dar cu propulsie electrică de Tesla

6 August 2024, 12:55
Redacţia PiataAuto.md
Ideea de a echipa maşinile clasice legendare cu propulsia electrică modernă, ameţitoare prin putere şi acceleraţia instantanee, e tot mai ademenitoare, mai ales pentru exemplare clasice care trebuie oricum să treacă printr-un amplu proces de restaurare. Această nişă nouă a devenit tot mai profitabilă mai ales pentru companii care au echipe talentate, precum britanicii de la Lunaz, care fac transformări pe baza modelelor clasice Bentley, Aston Martin, Rolls-Royce, Jaguar şi Land Rover. Acum şi o echipă de designeri şi mecanici din California a creat un Mercedes 300 SL Gullwing clasic formidabil, cu propulsie electrică de Tesla!
De fapt, toată lucrarea pentru această maşină s-a făcut exact invers decât s-ar face pe un proiect de restaurare a unei maşini clasice şi echipare a ei cu propulsie electrică. În cazul clasic, maşina ar avea caroseria restaurată complet, apoi pe măsură ce are loc asamblarea, în locul motorului cu combustie sau în apropriere de punţi ar fi instalate electromotoare, şi bateria.
În acest caz, însă, la bază a stat o Tesla Model 3, de pe care a fost demontată caroseria, căruia i-a fost scurta niţel ampatamentul, însă toată structura de bază a platformei tehnice, a bateriei şi a electromotoarelor a rămas identică, şi abia pe ea a fost montată deasupra caroseria de Mercedes 300 SL Gullwing clasic.
Desigur, şi caroseria a fost lucrată pentru a fi mai profilată şi mai lată, or, aici nu s-a dorit păstrarea unui aspect de maşină absolut originală pe dinafară, ci mai degrabă conferirea unui aspect frumos de restomod.
A trebuit să se lucreze şi la interior, care a fost complet retapiţat şi are acum o culoare de turcoaz cu o consistenţă luxoasă.
Dar, totodată, designul original al banchetelor şi spaţiului din spate se îmbină cu un display multimedia de Tesla pe consola centrală, şa că maşina aduce un contrast neaşteptat la interior, după ce-ţi obişnuieşte ochii cu liniile anilor 50 ai secolului trecut.
Maşina a păstrat chiar şi camerele video de pe Tesla, folosite la Autopilot şi Sentry, aşa că toate funcţionalităţile de bază Tesla au rămas valide şi pe noua maşină.
Şi, desigur, a rămas prezentă şi senzaţia specifică de accelerare, dar şi cea mai mare parte a autonomiei, întrucât aici maşina e mai puţin aerodinamică, dar ceva mai uşoară la final, deci autonomia totală ar trebui să fie oarecum similară.
Maşina a fost creată mai multe luni în urmă, dar compania care a creat-o, S-Klub LA, e relativ mică şi nouă pe piaţă, aşa că a mai durat ceva timp până când creaţia lor a fost adusă la mai multe evenimente şi observată. Sigur, ea nu pretinde să fi păstrat designul original, după cum spuneam, dar rezultatul final cu siguranţă e notabil şi memorabil!
Vezi mai jos şi un video publicat de echipa care a creat-o, în video fiind incluse şi imagini cu etapa de construcţie a acestei maşini electrice.
0
5,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!