Dacia a lansat Logan XX, o ediţie aniversară cu mici detalii de design, dar tot cu motoare de 1 litru, inclusiv unul pe GPL

12 Septembrie 2024, 13:34
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de ediţii limitate aniversare ale unor maşini, indiferent de marcă, ne imaginăm inevitabil ceva cu totul special, de la culori la motor, de la dotări speciale până la embleme şi inscripţii, care să dea maşinii acel aer de ediţie cu adevărat limitată. La Dacia, însă, ediţia limitată Logan XX, creată în cinstea aniversării de 20 de ani de la apariţia Logan, e ceva mai simplă şi mai focusată pe raţional.
În primul rând, toate emblemele cu inscripţia XX de pe caroserie şi de pe consolă nu sunt decât nişte abţibilduri. Designul inscripţiei XX, pe care Dacia îl declară drept inspirat din Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi, e admirabil, ăsta fiind unul din aspectele care chiar au fost realizate cu inspiraţie. Şi inscripţionarea acestei embleme XX pe scaune e singura care chiar e imprimată pe materialul original.
Ediţia limitată vine în dotări superioare şi are trei culori la alegere — Arctic White, Cedar Green şi Schiste Grey.
Cea mai specială parte, însă, e faptul că Logan XX va putea fi comandat cu caroserie bi-ton, cu montanţi şi plafon negru, pentru prima dată în istoria Dacia.
Motorizările ediţiei speciale sunt cât se poate de practice şi simple, fiind vorba de renumitele motoare de 1,0 litru în trei cilindri. Dacă TCe 90 e o apariţie oarecum firească aici, atunci păstrarea versiunii Eco-G 100 cu motor pe GPL pe o ediţie specială va părea cu siguranţă un pic bizară pentru mulţi fani.
Din păcate, în cei 20 de ani de istorie Dacia şi preţul versiunilor foarte echipate a crescut cu mult. Noile Logan XX vor porni de la 16.000 euro pentru motorizarea TCe 90 şi 16.300 euro pentru Eco-G 100.
Ediţiile au fost anunţat deocamdată exclusiv pentru România, acolo unde Logan a adunat cele mai multe vânzări pe parcursul carierei sale de 20 de ani. Din 1.280.000 unităţi fabricare în 20 de ani, aproape 585.000 de exemplare au fost vândute în România.
0
1,546
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!