(VIDEO) BMW aminteşte fanilor cât de multe modele electrice are deja în gamă şi promite că sufletul BMW şi plăcerea de condus se păstrează şi acolo

9 Septembrie 2024, 14:28
Redacţia PiataAuto.md
În ultima jumătate de an mulţi dintre producătorii germani au întâmpinat scăderi simţitoare în vânzările maşinilor electrice, uneori doar pentru anumite modele, iar alteori pentru toată marca. Audi s-a plâns de scăderea vânzărilor pentru Q8 e-tron, spre exemplu, VW se plânge pe vânzările întregii game, în special în China, deşi în Europa cifrele arată mult mai bine, iar Mercedes şi-a redus atât de mult vânzările familiilor EQS şi EQE, încât a renunţat cu totul să mai dezvolte o platformă tehnică viitoare pentru un S-Class şi E-Class electric, aşa cum intenţiona. BMW, însă, e exact exemplul opus, fiind singurul producător german care nu şi-a anulat planurile şi strategiile, ba dimpotrivă, le-a revizuit spre colaborări substanţiale cu Rimac şi Northvolt şi are planuri majore pentru viitoarele modele Neue Klasse. Iar până atunci are deja 7 modele electrice în gamă, care i-au adus mărcii germane creşteri substanţiale la vânzări şi în cota de piaţă.
Iar acum BMW a publicat un video prin care aminteşte fanilor cât de multe modele electrice are în gamă şi, mult mai important, promite fanilor că „spiritul BMW” şi plăcerea de condus se regăsesc şi acolo, în gama maşinilor pur electrice!
Adevărul e că nu toate aceste modele electrice BMW deţin cea mai avansată tehnologie în propulsia electrică şi nici măcar nu toate au fost dezvoltate din start ca maşini electrice. Spre exemplu iX1, iX2 şi iX3 sunt modele derivate din cele cu combustie, iar iX2 spre exemplu, deşi a debutat relativ recent, are o arhitectură de sub 300 volţi.
În acelaşi timp, există şi modele cu inginerie mult mai temeinică, precum iX, i5, i4 şi i7, care sunt concepute din start cu ideea propulsiei electrice în minte, astfel încât ajung să fie la final un produs integru, echilibrat şi plăcut în condus.
Prin urmare, în timp ce pregăteşte viitoarele modele pe arhitectură de 800-900 volţi, BMW are deja azi o gamă mare de 7 maşini electrice, nu doar 3-4 modele cum e în cazul altor concurenţi. Şi întrucât n-are aceste goluri în gamă, şi vânzările arată mult mai bine.
Dar, cea mai importantă aici e încrederea pe care un producător o poate transmite cumpărătorilor. Dacă BMW rămâne consecvent în planurile sale şi doar le îmbunătăţeşte cu planuri de viitoare modele tot mai bune şi mai progresiste, atunci cumpărătorii au mai multă încredere să achiziţioneze şi ceea ce există azi. Şi dimpotrivă, când Mercedes tot şovăie în fiecare zi cu planuri anulate şi lipsă de încredere pentru propriile modele, nici cumpărătorii nu vor să investească într-un model perdant pe piaţă, care va fi calificat ulterior ca un eşec.
Şi e frumos că avem acest exemplu al BMW, care continuă să creadă în planurile sale de maşini electrice. Iar dacă BMW va reuşi cu adevărat să convingă cumpărătorii şi apoi posesorii că a putut transpune spiritul BMW şi plăcerea de condus pe noile modele electrice, atunci într-un viitor nu foarte îndepărtat BMW se va distanţa la o diferenţă enormă de concurenţii să tradiţionali germani, că lider deja este.
Vezi şi video-ul cu modelele electrice curente şi promisiunea BMW mai jos.
3
1,210
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!