(VIDEO) Francezii au creat noul DS SM Tribute, un automobil modern inspirat din legendarul Citroen SM, pe care noi l-am condus

13 Septembrie 2024, 20:03
Redacţia PiataAuto.md
Există momente în istoria oricărei mărci, când designerilor li se dă mână liberă să creeze ceva cu adevărat revoluţionar şi curajos, dar la Citroen asta se întâmpla cu regularitate o bună perioadă de timp. Aşa au apărut cele mai multe bijuterii care au devenit legendare între timp. Iar în amintirea acelor vremuri de libertate absolută, francezii de la DS le-au dat din nou mână liberă designerilor, doar că de această dată în a reinterpreta o legendă — Citroen SM.
Marca DS împlineşte 10 ani de când există şi atunci când designerii s-au gândit care ar fi cel mai elocvent şi marcant model din istoria Citroen pe care să-l recreez de acum, SM a fost modelul ales.
Şi noua creaţie reuşeşte într-un mod formidabil se transmite acelaşi aer graţios al originalului, cu condimentarea potrivită a modernismului, păstrând totodată un fler de avangardă inalienabilă modelelor legendare Citroen.
Toate elementele cheie se regăsesc şi pe creaţia modernă, de la forma aripilor spate care acoperă roţile, până la striaţiile scaunelor în interior şi forma lor unică, specifică modelului original din anii 70.
Chiar şi renumita încadrare a blocurilor optice frontale într-un corp comun de sticlă a rămas valabilă şi la noua creaţie. Lipseşte doar numărul de înmatriculare plasat acolo în interior, aşa cum se întâmpla la modelul legendar.
Chiar dacă jantele sunt acum mult mai mari decât cele originale, iar garda la sol este mai mică, silueta modelului a rămas similară celui clasic, designerii reuşind să o transpună perfect.
Cei de la DS Automobiles explică pe îndelete de ce au ales anume Citroen SM drept inspiraţie, amintind cât de inovativ era acel model şi ce tehnologie superbe avea.
Însă, în loc de a le enumera pe toate aici, noi am decis să includem video-ul pe care l-am filmat chiar noi cu Citroen SM, cel clasic, legendar.
Acum un an am avut ocazia să explorăm în detaliu o asemenea legendă, iar în acel video am vorbit şi despre istoria şi despre ingineria acestui model, după care am şi condus legenda franceză.
Prin urmare, include mai jos ambele video-uri, primul fiind cel publicat acum de DS Automobiles cu noul SM Tribute, iar cel de-al doilea fiind video-ul nostru filmat cu mare legende din anii 70.
2
9,123
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!