(VIDEO) TEST DRIVE: Mazda MX-30, primul model 100% electric al mărcii japoneze

8 Ianuarie 2021
Ilie Toma
Producătorii auto se tot ţin de lansat modele electrice de câţiva ani buni încoace, iar modelele cu asemenea propulsie devin tot mai fascinante şi mai evoluate. Totuşi, mai există producători care fac abia primul pas în lumea automobilelor electrice, iar asta poate fi şi un avantaj, şi un dezavantaj. Pe de o parte, ai putea învăţa din experienţa altora pornind de la un punct mai avansat decât au făcut-o alţii. Pe de altă parte, ai putea să nu fii la fel de bun din prima încercare.
Am aşteptat primul model electric Mazda la test încă de pe când se anunţase. Eram intrigaţi să vedem ce-au făcut inginerii pentru că-i ştiam drept sceptici faţă de electromobile, de la întâlnirile şi discuţiile cu ei pe la testele internaţionale. În acelaşi timp, ştiam cât de tehnici ca minţi inginereşti sunt, şi intuiam că s-ar putea ca prima lor creaţie electrică să ne surprindă în moduri neaşteptate, să fie poate altfel decât reţetele altor producători.
Atunci când am luat-o, în sfârşit la test, am vrut nu doar să mergem o zi cu ea şi să vă spunem câteva impresii superficiale. Două week-end-uri complete la rând am exploatat maşina asta pentru a aduna experienţă şi impresii bine informate. Şi a fost foarte bine că am avut mult timp pentru acest test drive, pentru că anume astfel am putut-o exploata pe vreme mai caldă în primul week-end şi în condiţii aproapiate de zero grade în cel de-al doilea week-end. Şi tot datorită celor două week-end-uri undele observaţii au apărut doar după ceva mai mult timp de exploatare, iar toate aceste impresii au încăput în cel mai mare test drive ca durată al nostru de până acum. Peste 30 de minute ale unui test, însă credeţi-ne, am tăiat tot ce n-a fost esenţial, lăsând doar ce am considerat că e informativ şi vă va fi de folos.
Dacă e mult sau puţin, dacă e informativ sau nu, vă îndemnăm să ne criticaţi sausă ne daţi sugestii în comentarii. Dar despre un model electric nu poţi zice puţin, mai ales când e primul model electric al unei mărci. Pentru că e un automobil în primul rând, dar şi pentru că sunt atât de multe lucruri specifice pe partea de electromobilitate de spus!
Aşadar, vă îndemnăm să porniţi vizionarea video-ului cu predispoziţia potrivită pentru un test amplu şi detaliat. Şi ştiţi, Mazda MX-30 nu a fost un test drive cu impresii predictibile. Ba dimpotrivă, am avut momente în care am fost revoltaţi, fascinaţi, am observat chestii absolut neaşteptate şi maşina s-a dovedit a ne genera concluzii foarte controversate până la urmă. Toate acestea le veţi vedea în testul video de mai jos şi vrem neapărat să aflăm şi părerea ta despre Mazda MX-30 — ce crezi tu despre ea în general şi poate ce crezi despre ceea ce ai aflat din acest drive.
0
32,570
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!