(VIDEO) Am explorat şi condus Alpine GTA V6 Turbo, una din cele mai geniale maşini produse de Franţa vreodată

11 August 2024
Redacţia PiataAuto.md
Alpine GTA V6 Turbo e una din cele mai geniale maşini pe care le-a produs Franţa vreodată, care ascunde în ea o istorie şi o inginerie formidabilă. E un model din anii ’80, evoluat dintr-unul creat în anii 70, dar maşina era atât de vizionară la timpul său, încât azi se simte ca una ce ar fi mult mai recentă. Noi am avut ocazia să explorăm şi să conducem un asemenea Alpine GTA V6 Turbo în Elveţia, iar experienţa noastră e inclusă plenar în video-ul de mai jos.
Mai mult ca atât, am avut ocazia excepţională de a da peste un exemplar care are mai puţin de 28 mii km parcurşi de când e nou! Deci e o maşină care a fost condusă mai puţin de 1.000 km pe an până acum, iar asta ne-a dat ocazia unică de a simţi această maşină ca una nouă, aşa cum fusese ea concepută pentru a fi simţită atunci de designerii şi inginerii francezi.
Şi o spunem cu mâna pe inimă, Alpine GTA V6 Turbo ne-a oferit cea mai mare surpriză dintre toată maşinile clasice pe care le-am condus până acum în materie de aşteptările pe care le aveam, raportate la senzaţiile pe care le-am simţit la volan!
Maşina asta e pur şi simplu genială, neaşteptat de rafinată, neaşteptat de precisă şi dinamică, astfel încât până şi azi poate lăsa în urmă maşinile moderne.
Şi se conduce excepţional de uşor şi intuitiv. E una din acele maşini care se savurează în fiecare mic detaliu, şi care musteşte de inginerie perfecţionată până la cel mai mic detaliu!
Ne simţim onoraţi că am putut avea ocazia să conducem această maşină atât de specială, atât de emblematică în rândul celor mai intrigante maşini pe care le-a produs Franţa şi întreaga industrie auto vreodată!
Şi ne simţim onoraţi că, deşi maşina asta a fost condusă cu atâta limitare la numărul de kilometri parcurşi în cei aproape 40 de ani de când e fabricată, elveţienii ne-au dat cheile de la ea şi ne-au permis să o conducem cât am putut pe drumuri frumoase cu fundalul Alpilor în jur!
Sunt multe semne de exclamare, deci, dar fiecare din ele vine dintr-o avalanşă de senzaţii palpitante, oferite de acest Renault Alpine. Este, deci, unul din cele mai speciale video-uri cu maşini clasice din câte am creat vreodată. E filmat în engleză, dar se poate include traducerea automatizată în română sau oricare altă limbă dorită din comenzile player-ului.
Vezi totul mai jos.
2
5,332
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!