Prima pagină  »  Ştiri  »  F-Cell Roadster - Traditia intilneste viitorul
27 MARTIE 2009, 09:58
1,963
0
F-Cell Roadster - Traditia intilneste viitorul
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
Mercedes-Benz nu are nevoie de nici macar o prezentare, cu toti stim despre ce vorbim cind rostim acest nume. Totusi aceasta companie nu este una banala, ci una cu un trecut bogat si chiar glorios. Iata ca pentru a sublinia acest fapt, Mercedes-Benz a dorit sa imbine trecutul glorios cu viitorul. Metoda de a o face este una, cel putin originala... S-a dorit elaborarea unui vehicul ce sa intruneasca in sine aceste caracteristici. Mercedes cu usurinta ar fi putut sa-i puna la treaba pe cei mai experimentati design-eri si ingineri pentru elaborarea acestuia. Dar nu a fost sa fie...

Pentru constructia lui F-Cell au fost invitati 150 de stagiari si studenti ce sunt la etapa de cunoastere a meseriei constructor auto. Acestia studiaza diferite directii, ca : mecanica, asamblarea, tehnologii, producerea pieselor, design, si lucrarile de interior. ”Tema pentru acasa” a avut drept scop implimentarea unui sistem de propulsare alternativ nepoluant pe vehicolul revolutionar. Acestora le-a reusit de minune obiectivul propus, incit membrul comisiei Resurselor Umane de la Mercedes-Benz, Günther Fleig, a ramas frapat de intiativa si creativitatea de care au dat dovata tinerii.

Conceptul F-Cell Roadster uneste intr-un mod unic tehnologiile futuristice cu istoria mai mult decit bogata a companiei. F-Cell este mai mult o aluzie la primul model al companiei, mai exact la Benz Patent Motor Car din anul 1886. Ca si la acesta, F-Cell dispune de roti mari cu spite dar si de un joystick cu care este manevrat, fiindca in indepartatul an 1886 nu se practica utilizarea volanului. Insa sa nu uitam de amprentele tehnologiilor moderne, acestea sunt vizibile datorita scaunelor din carbon tapitate manual din piele si cusute cu fire groase, cit si de nasul ascutit din fiberglass ce ne reaminteste de bolizii de Formula 1.

Directia de drum a lui F-Cell este dirijata de tehnologia ’’drive-by-wire’’, astfel nu exista o legatura mecanica directa intre sistemele de manevrare a vehiculului. Roadster-ul este propulsat de un sistem alternativ ce este ascuns sub sticla transparenta din spate. Datorita puterii propulsorului de 1.2 kW, F-Cell poate atinge o viteza maxima de 25 km/h, iar autonomia este de 350 km.

Odata cu acest concept, Mercedes vine sa ne demonstreze ce potential mare are compania, chiar daca de acesta nu s-au ocupat angajati profesionisti. Deci, viitorul este cu adevarat stralucitor pentru Mercedes-Benz, iar acest proiect a fost doar o mica demonstrare de forta...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!