Prima pagină  »  Ştiri  »  Inspiration va incerca doborarea recordului mondial de viteza pentru masinile cu
25 MAI 2009, 12:55
1,727
0
Inspiration va incerca doborarea recordului mondial de viteza pentru masinile cu abur
De Redactia PiataAuto.md
0
Ce poate fi mai frumos decat doborarea unui record mondial? Astfel s-a gandit si echipa britanica Inspiration, care si-a pus in plan dobararea recordului mondial de viteza pentru masinile cu abur. Aflandu-se la moment in faza ultimelor pregatiri, automobilul vopsit intr-o frumoasa culoare verde va fi transportat in scurt timp pe teritoriul SUA.

Anume aici se va dori obtinerea noului record, in special pe teritoriul neted al pustiului Mohave din California. Interesant este faptul ca primul record de viteza stabilit de o masina cu abur a avut loc in indepartatul an 1906, fiind obtinut un rezultat foarte bun pentru acele timpuri – 204 km/h. Mai tarziu, acest record a fost doborat in anul 1985, la fel pe teritoriul SUA, obtinandu-se 233 km/h.
Echipa Inspiration doreste sa obtina un rezultat de 273 km/h, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, compania Autoglym va prelucra suprafata bolidului cu ceara speciala High Definition Wax, pentru a se obtine o rezistenta aerodinamica cat mai mica. Amintim ca aceeasi companie Autoglym a prelucrat suprafetele celor mai rapide automobile din lume Trust si Trust SSC, cat si suprafata lui McLaren F1, cand acesta a stabilit recordul mondial de viteza cu o masina de serie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!