Prima pagină  »  Ştiri  »  Astazi la Chisinau a fost prezentata noua Honda Accord
3 OCTOMBRIE 2008, 16:42
1,458
0
Astazi la Chisinau a fost prezentata noua Honda Accord
De Vasile Marian
0
In aceste zile, la MoldExpo, in Chisinau, are loc expozitia AutoShow2008 – asta probabil o stiti cu totii. Si sunt sigur ca stiti ca aceasta expozitie are un ciclu bienal – o data la doi ani are o amploare sporita, unde sunt prezente cam toate marcile auto de pe piata locala, iar intre acesti ani expozitia are o conotatie mai mult de accesorii auto (sunet, piese, etc). Asta din urma este si cazul acestui an, cand expozitia are o amploare mai moderata. Totusi, pe parcurusul ultimului an pe piata Moldovei au aparut mai mult importatori oficiali ai unor marci care pana acum nu erau reprezentate pe piata noastra, iar acestia au hotarat sa-si afirme prezenta printr-o participare activa in cadrul expozitiei din acest an.

Este si cazul lui Honda, care, in valtoarea evenimentelor, a prezentat astazi in mod oficial noul sedan Honda Accord. Cum spuneam astazi dimineata, cand va anuntam evenimentul, Accord a fost intotdeauna un automobil exemplu pentru clasa medie, fiind de neintrecut in calitate, durabilitate in timp, si confort. Noua generatie vine sa continue aceasta traditie. O simpla privire asupra modelului iti inspira echilibru, calitate, rafinament, dar si sportivitate.

La nivel european, Accord dispune de trei motorizari – doua pe benzina si una diesel. Dupa cum ne-au informat proaspetii importatori Honda in Moldova, pe piata noastra vor fi livrate deocamdata doar motorizarile pe benzina.

Primul motor de sub capota lui Accord este un 2.0 litri i-VTEC SOHC, care dezvolta o putere de 156 CP la 6300 rpm, si un cuplu maxim de 192 Nm la 4300 rpm. Cu aceasta motorizare, Accord poate atinge o viteza maxima de 215 km/h (212 km/h in cazul cutiei de viteze automate), iar prima suta este atinsa in 9,3 secunde (10,7 pentru transmisia automata). Impresionant este consumul indicat de producator pentru aceasta motorizare: 9,4 litri la suta in oras, 5,9 (!) litri la suta pe traseu si 7,2 litri in regim mixt.

Motorul care sa va ofere senzatii cu adevarat tari este cel de 2.4 litri i-VTEC DOHC. Acesta ofera 201 cai-putere si un cuplu de 234 Nm! Cu acest motor, indiferent de transmisie, Accord atinge o viteza maxima de 227 km/h. Pana la 100 km/h, cu transmia manuala, Accord are nevoie de doar 7,8 secunde, iar cu cea automata – de 9,5. Consumul este si aici foarte rezonabil: 11,9 litri in regim urban, 7,0 in regim de traseu si 8.8 litri la 100 km in regim mixt.

Cu o lungime de 4726 mm si o inaltime de 1840 mm, Accord este unul din reprezentantii cei mai masivi ai clasei medii, cu trecere spre clasa business. In interior, toate sunt in stilul Honda – bine gandite, bine pozitionate si excelent executate.

Nu ne ramane decat sa-i uram succes noului model pe piata Moldovei! Cu siguranta va avea parte de o cariera demna!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!