Prima pagină  »  Ştiri  »  La Salonul Auto de la New York va fi prezentat noul
3 APRILIE 2009, 12:52
1,305
0
La Salonul Auto de la New York va fi prezentat noul Subaru Legacy
De Redactia PiataAuto.md
0
Subary Legacy a ajuns la a cincea generatie si va fi prezentat publicului larg la Salonul Auto de la New York. Noul model vine sa-l inlocuiasca pe precedentul care se produce din anul 2003. Producatorul ne asigura ca acest model este unul absolut nou, dar care totusi va pastra din calitatile prin care este cunoscut Legacy de aproximativ 20 ani : agilitatea si placerea de a fi condus.

Noul Legacy, datorita exteriorului, arata ceva mai mare decat anteriorul model. De fapt, asa si este, acesta este cu 70 mm mai lung, mai lat cu 90 mm si mai inalt cu 70 mm . Design-ul este caracterizat de margini ascutite si linii specifice marcii. Arcurile proeminente sugereaza puterea care este transmisa rotilor. Noua grila fata arata noua identitate a marcii Subaru, in timp ce design-ul barei de protectie fata accentueaza liniile orizontale plate. Cele care il scot cel mai tare pe noul Subaru Legacy sunt farurile fata ce au o ’’privire’’ patrunzatoare.

Interiorul repeta sau mai bine spus continua liniile design-ului de la exterior si este caracterizat prin mai mult spatiu. Aceleasi margini ascutite de la exterior le gasim si pe panelul de bord, care acum ofera o senzatie uimitoare de spatiu in fata. In urma eliminarii franei de mana, a aparut mai mult spatiu pe consola centrala, unde acum se afla doua suporturi pentru pahare si cotiera centrala care ofera mai mult spatiu de depozitare pentru diferite maruntusuri. Scaunele sunt confortabile, iar modalitatea de finisare sugereaza identitaea sportiva. Volanul este cu trei spite si adaposteste butoanele de manipulare cu sistemul audio si cruise control. Acesta ofera conducatorului o senzatie de sportivitate, mai ales ca in spatele lui sunt amplasate manetele pentru schimbarea vitezelor. Cadranul de bord adaposteste un mic ecran multi-informativ, care in timpul deplasarii afiseaza consumul mediu de combustibil.

Noul Subaru Legacy se va comercializa in trei modele(diferite dupa completari), cu trei propulsoare diferite, chiar daca pana cand au fost facute publice doar cele destinate pietii nord americane, vom face o descriere scurta a acestora... Astfel, primul este Legacy 2.5i – acesta va fi disponibil in versiunile 2.5i, 2.5i Premium si 2.5i Limited. Motorul este cu patru cilindri de 2.5 litri si 170 cai putere, si va fi cuplat standart la cutia de viteze cu 6 rapoarte manuala sau la una Lineartronic CVT.

Al doilea model este Legacy 2.5 GT – si versiunile 2.5 GT, 2.5 GT Premium si 2.5 GT Limited. Toate acestea sunt propulsate de un motor turbo cu intercooler si o putere de 265 cai putere. Lucrul care il scoate in evidenta pe acesta este faptul ca turbina este montata sub motor, fapt ce scade centrul de greutate. Modelele Legacy 2.5 GT sunt cuplate standart la cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte.

Altreilea model Subaru Legacy este 3.6 R si versiunile sale – 3.6 R, 3.6 R Premium si 3.6 R Limited. Toate sunt propulsate de un V6 de 3.6 litri, ce dizvolta 256 cai putere, cuplat la cutia de viteze automata cu 5 rapoarte.

Toate modele, dupa cum ne-a obisnuit constructorul japonez, sunt dotate cu tractiune integrala simetrica, in timp ce modelul 3.6 R este echipat si cu Variable Torque Distribution (VTD) – sistem care automat distribuie puterea intre roti in dependenta de stilul de mers si suprafata de rulare. In mod normal, acesta distribuie o putere mai mare catre puntea spate, pentru a imbunatati manevrabilitatea.

Siguranta este asigurata atat de sistemele pasive, cat si de cele active. La capitolul sisteme active de siguranta poate fi atribuit ABS, EBD si SBA (Subaru Brake Assist) s.a. Securitatea pasiva este asigurata in primul rand de caroserie, care acum a fost dotata cu bare de protectie aditionale si mult mai dure, dar si de constructia inteligenta a partii fata, care in cazul unui accident violent frontal, deplaseaza propulsorul sub masina, si nu-i permite deplasarea acestuia in interiorul salonului. La interior sunt bine ascunse numeroasele airbag-uri frontale, laterale cat si cele de tip cortina.

Subaru Legacy concureaza pe piata cu rivali seriosi, ca: Toyota Camry, Honda Accord si Mazda 6. Anume din acest motiv, noului Legacy i s-a oferit o atentie speciala, pe care la sigur o vor simti clientii la procurarea acestui automobil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!