Prima pagină  »  Ştiri  »  La Salonul Auto de la Seul este lansata noua Kia Sorento
2 APRILIE 2009, 16:46
1,526
0
La Salonul Auto de la Seul este lansata noua Kia Sorento
De Redactia PiataAuto.md
0
Iata o stire placuta pentru toti admiratorii marcii sud coreene, noua Kia Sorento va fi lansata la Salonul Auto de la Seul. Desigur acest nou model este mult mai dezvoltat, si este in pas cu tehnologiile moderne din acest segment. Versiunea anterioara a fost lansata in anul 2002, iar cifra vanzarilor de 900.000 unitati, arata cat de important este acest model pentru Kia.

Primul lucru care il putem observa, este design-ul cu totul diferit decat la modelul precedent. Acesta continua tendintele de design ale marcii, fapt demonstrat de grila radiatorului care este apropiata de cea de pe modelul Soul. La exterior design-erii i-au redat noului Sorento linii mult mai sportive, mai dinamice,lucru ce poate fi cu usurinta observat si la interior, care de fapt va fi unul foarte incapator, incat sa poata primi pana la 7 pasageri. Plansa de bord ultra-moderna si volanul cu trei spite, ii vor atribui noului Sorento inca mai multa sportivitate. Volanul este multi-functional, direct de pe el se poate manevra cu sistemul audio cu 6 sau cu 10 difuzoare. Modelul nou, cum spuneam mai sus, este in pas cu majoritatea tehnologiilor moderne, ca de exemplu : accesul la interior fara cheie, buton Start pentru pornirea propulsorului, plafon panoramic, camera video pentru deplasarea in marsarier, sistem navigational cu monitor LCD de 6.5 inch, la care se poate conecta IPod-ul.

Motorizarile pentru Kia Sorento sunt foarte variate, in dependenta de piata de desfacere. Astfel pentru piata interna, Sorento va propune mai multe propulsoare, ca: unul V6 care poate fi alimentat cu gaz lichid LPG, acesta va livra 165 cai putere si un cuplu maxim de 244 Nm; un propulsor cu patru cilindri de 2.4 litri, care va livra 174 cai putere; si unul diesel de 2.2 litri common rail cu 197 cai putere. Pentru piata SUA, Canada, Australia s.a va fi disponibil un propulsor V6 de 3.5 litri, ce livreaza 277 cai putere si un cuplu maxim de 335 Nm. Motorizarile pentru Europa vor fi : cu patru cilindri si 2.4 litri cu 174 cai putere, si 2.2 litri diesel cu 197 cai putere. Toate propulsoarele vor putea fi cuplate la o cutie de viteze manuala sau automata cu 5 sau 6 rapoarte.

Datorita faptului ca Kia Sorento este un crossover acesta va dispune de tractiune integrala, fapt ce ii va permite sa strabata terenuri greu accesibile. Totusi conducatorul nu este lasat singur in situatiile grele, dar este asistat de mai multe sisteme ca: HAC (Hill-start Assist Control) , DBC (Down-hill Brake Control), cat si ESC, ABS, EBD, TPMS (controlul presiunii in anvelope) si RPAS (senzori de parcare).

Siguranta este la nivel, datorita caroseriei rigide, care este compusa in masura de 70,4 % din otel dur, pentru a putea obtine cu usurinta cele 5 stele la testele de siguranta EuroNCAP, cit si la analoagele nord-americane NHTS si IIHS.

Inca nu a fost publica aparitia lui Kia Sorento in Europa, dar un lucru e sigur, aceasta nu va intarzia sa apara, datorita faptului ca este foarte apreciata aici.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!